Ζορπίδης: Ιερή μας υποχρέωση να αγωνιστούμε για τη Μακεδονία

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας απευθύνθηκε προς όλες τις αρχές του τόπου (Κυβέρνηση, Κόμματα, Βουλευτές, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμους), με την παρακάτω επιστολή:

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στο Μακεδονικό Ζήτημα, το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας διακηρύσσει τα εξής:

«Κάθε απλός πολίτης έχει ιερή υποχρέωση να προασπίσει τα εθνικά δίκαια, την προσωπική και εθνική μας αξιοπρέπεια αλλά και το όνομα όπως και την ιστορική παρακαταθήκη της Μακεδονίας στα συλλαλητήρια, που αποτελούν την αμεσότερη λαϊκή έκφραση.

Το ΠΕΣΚΜ θεωρεί ότι η “Συμφωνία των Πρεσπών” είναι μία κακή συμφωνία και δεν θα πρέπει να κυρωθεί και καλεί την πολιτική ηγεσία της χώρας να μην προχωρήσει στην κύρωση της. Εκτός από τα εθνικά συμφέροντα θίγονται και επιχειρηματικά, καθώς τίθεται εν αμφιβόλω η δυνατότητα χρήσης του όρου «Μακεδονία» και των παραγώγων του στην ονομασία επιχειρήσεων και προϊόντων.

Είναι εκ των ων ουκ άνευ να τονιστεί ότι οι Έλληνες δεν επιθυμούμε να δούμε άλλο κράτος, που θα φέρει στην ονομασία του τον ελληνικό όρο «Μακεδονία».

Είναι ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός ότι με τη συμφωνία δίδεται το δικαίωμα της χρήσης το όρου «Μακεδονία», ενός καθαρού ελληνικού όρου σε μία ξένη χώρα, σε έναν άλλο λαό. Το όνομα αυτό, όπως έχουμε διαπιστώσει ήδη από τις πρώτες ημέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας, αποτελεί το όχημα με το οποίο προωθούνται αλυτρωτικά σχέδια, παραποίηση ιστορίας και οικειοποίηση ιστορικών συμβόλων, γεγονότων και προσώπων.
Είναι εξαιρετικά αρνητικό το γεγονός ότι η χώρα μας για πρώτη φορά αναγνωρίζει «Μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα στους κατοίκους του γειτονικού κράτους.

Το ΠΕΣΚΜ τονίζει τέλος ότι αποτελεί υποχρέωση τόσο της κυβέρνησης όσο και του συνόλου της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας να σεβαστούν την επιθυμία και τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.