Ζορπίδης σε Αττικό Μετρό: Θα μας βρείτε απέναντί σας, αν δεν μας λάβετε υπόψιν

Την μεγάλη δυσαρέσκεια του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, τα τελευταία χρόνια, λόγω των έργων του μετρό εξέφρασε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου με θέμα το Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζορπίδης τόνισε πως οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης δεν θα αντέξουν μέχρι την ολοκλήρωση του έργου διότι, όπως είπε, «η λαμαρίνα όταν είναι μπροστά στο μαγαζί σου, σε καταστρέφει», ενώ παράλληλα έθεσε το εύλογο ερώτημα «πότε επιτέλους θα ολοκληρωθεί το μετρό της Θεσσαλονίκης;».

Σημειώνεται πως στη συνεδρίαση δεν παρέστη ο πρόεδρος της Αττικό Μέτρο, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή Έργων Μετρό Θεσσαλονίκης της Αττικό Μετρό, Γιώργο Κωνσταντινίδη, κάτι που δυσαρέστησε φανερά τον πρόεδρο του ΕΕΘ.

«Δεν περίμενα σήμερα να μην είναι εδώ ο κ. Μυλόπουλος να κοιτάξει στα μάτια τους επαγγελματίες. Είμαστε δυσαρεστημένοι με τον κ. Μυλόπουλο. Δεν υπήρξε σεβασμός προς τους επαγγελματίες», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Ζορπίδης ενώ πρόσθεσε πως αν δεν αποζημιωθούν οι επαγγελματίες, θα κάνουν αυτό που πρέπει. «Θα μας βρείτε απέναντί σας άν δεν μας λάβετε υπόψιν. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια να ακούμε άλλα «θα», υπογράμμισε ο πρόεδρος. Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντινίδης παρουσιάζοντας το χρονοδιάγραμμα του έργου, επισήμανε πως η Βενιζέλου θα χρειαστεί να κλείσει για ένα διάστημα, τμηματικά όμως, και αυτό θα υλοποιηθεί με βάση την εξέλιξη των εργασιών των αρχαιολόγων, ενώ η Εγνατία δεν θα κλείσει ποτέ και θα λειτουργεί πάντοτε με δύο συν δύο λωρίδες όπως γίνεται και σήμερα.

Ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε, ακόμη, πως θα λάβει υπόψιν το αίτημα των επαγγελματιών να μην κλείσει η οδός Βενιζέλου κατά τη θερινή περίοδο. Ερωτηθείς για το πότε θα είναι ολοκληρωμένο το έργο του Μετρό, ο κ. Κωνσταντινίδης απάντησε με επιφύλαξη, λόγω των αρχαιολογικών παρεμβάσεων, πως το 2022 το μετρό της Θεσσαλονίκης θα έχει ολοκληρωθεί.

«Στις 30 Νοεμβρίου 2020 το μετρό θα αρχίσει να λειτουργεί, ενώ το 2021 θα ενταχθεί στο δίκτυο του μετρό η επέκταση της Καλαμαριάς. Το σύνολο του έργου θα λειτουργήσει, εκτιμούμε, μετά από δύο χρόνια», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Μετρό Θεσσαλονίκης.

ζορπιδης

πηγή Παναγιώτα Καρακούση

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.