Ζωντανά τώρα ανακοινώνονται τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Ζωντανά τώρα ανακοινώνονται τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας, στο πλαίσιο της εκστρατείας περιορισμού του κορονοϊού COVID-19.

Το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας νέα κρούσματα αλλά και ότι δεν τηρούνται από όλους τα μέτρα προστασίας, οδήγησε σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια σε ανάγκη λήψης περισσότερων μέτρων.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό κ. Τσιόδρας:

Κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, καφέ, μπαρ και καφετέριες. Γενικά όλοι οι χώροι εστίασης, εκτός delivery και καταστημάτων εστίασης με δυνατότητα παράδοσης κατ’ οίκον.

Κλείνουν βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχαιολογικοί και αθλητικοί χώροι (εκτός των ανοιχτών χώρων άθλησης για μεμονομένη άσκηση), κέντρα αισθητικής.

Ο ΕΟΔΥ, καλεί τις ευπαθείς ομάδες που έχουν ήπια συμπτώματα ίωσης να μην προσέρχονται στα δημόσια νοσοκομεία, να μην αναζητούν πληροφορίες για τον κορονοϊό στο τηλεφωνικό κέντρο του Οργανισμού, αλλά να απευθύνονται στον προσωπικό του γιατρό.

Παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ. Επίσης όλη η εφοδιαστική αλυσίδα, το λιανεμπόριο, οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία (χωρίς τραπεζοκαθίσματα), τα φαρμακεία, οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας.

Λαμβάνονται ειδικά μέτρα για δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, τα κρούσματα στην χώρα μας είναι 190. Τα 36 διερευνώνται αυτή την στιγμή. Τα 11 κρούσματα (εννέα από αυτά στην Αττική), δεν έχουν σύνδεση με κάποιον νοσούντα, είναι περιπτώσεις που δεν ιχνηλατείται επαφή με γνωστό φορέα του ιού.

Πέντε νοσούντες είναι διασωληνωμένοι. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί περισσότεροι από 2.700 έλεγχοι. Από τους νοσούντες, νοσηλεύονται οι 47.

Εγκύκλιο προς όλους τους φορείς του δημοσίου εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Η εγκύκλιος εστιάζει στα «επείγοντα μέτρα για την πρόληψη και την προστασία από τον κορoνοϊό», με βάση και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.