Ηλεκτρονική πλατφόρμα με δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά

«ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ-ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ»

Δήμος Ωραιοκάστρου Ηλεκτρονική πλατφόρμα με δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά

 Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία περιλαμβάνεται εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό υλικό, με στόχο τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι για όσο διάστημα παραμένουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία, θέτουν στη διάθεση κάθε οικογένειας ο δήμος Ωραιοκάστρου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης.

Στην πλατφόρμα, την οποία μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να επισκεφθεί με ένα κλικ στη διεύθυνση http://bit.do/doppao ή ακολουθώντας τη σχετική παραπομπή που υπάρχει στην ιστοσελίδα του δήμου Ωραιοκάστρου (www.oraiokastro.gr), περιλαμβάνονται βίντεο, εργασίες, ηλεκτρονικά βιβλία και δεκάδες άλλες προτάσεις για κατασκευές, παιχνίδια και δραστηριότητες που ενθαρρύνουν την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση των μικρών παιδιών μέσα στο σπίτι.

«Η συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει δημιουργηθεί με πολλή αγάπη και πολύ μεράκι από το εκπαιδευτικό προσωπικό που απασχολείται στους βρεφονηπιακούς και στους παιδικούς μας σταθμούς. Αποτελεί μια έμπρακτη προσπάθεια του δήμου Ωραιοκάστρου και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης να υποστηρίξουν τους γονείς και να προσφέρουν δυνατότητες δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά, ώστε η παραμονή τους στο σπίτι να γίνει πιο εύκολη, πιο ευχάριστη και πιο εποικοδομητική», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, τονίζοντας: «Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και ‘Μένουμε Σπίτι’. Συγχρόνως, όμως, μένουμε δημιουργικοί και μένουμε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε. Και πράγματι θα τα καταφέρουμε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Άγγελος Πανούσης, υπογράμμισε ότι «στηρίζοντας την εθνική προσπάθεια ‘Μένουμε Σπίτι’,  βρισκόμαστε για ακόμη μια φορά εμπράκτως δίπλα στους γονείς και στα παιδιά που φιλοξενούνται στους παιδικούς μας σταθμούς».

Όπως εξήγησε ο κ. Πανούσης, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα επικαιροποιείται συνεχώς και θα εμπλουτίζεται με νέο ενδιαφέρον υλικό, προσαρμοσμένο στην ηλικία των παιδιών και εγκεκριμένο από το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΔΟΠΠΑΩ.

«Είναι η ελάχιστη δυνατή προσφορά, ώστε να διευκολυνθούν οι γονείς στον ρόλο τους κατά την περίοδο αναστολής λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών. Επιπλέον αποτελεί έναν τρόπο διατήρησης της επαφής ανάμεσα στα παιδιά και στους παιδαγωγούς, ώστε να προσαρμοστούν ευκολότερα κατά την επιστροφή τους στους παιδικούς σταθμούς, όταν τελειώσει αυτή η δύσκολη για όλους μας περίοδος», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΩ, προσθέτοντας παράλληλα ότι «με τον τρόπο αυτό εφαρμόζουμε τις οδηγίες της κεντρικής διοίκησης για εργασία των εργαζομένων μας από το σπίτι».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.