ΗΠΑ: Ανησυχία για πιθανή απαίτηση παραχώρησης των κωδικών των κοινωνικών δικτύων των αιτούντων βίζα

[ad_1]

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, John F. Kelly, επανέφερε πριν από λίγες ημέρες τη συζήτηση που ξεκίνησε πριν από έναν περίπου χρόνο και με την οποία εξετάζονταν το ενδεχόμενο παραχώρησης του κωδικού πρόσβασης των χρηστών των κοινωνικών δικτύων στις αρχές, ώστε να αποτελέσει βασική προϋπόθεση για τη χορήγηση βίζας και την είσοδο στις ΗΠΑ. Όπως είναι φυσικό, οι προτάσεις αυτές προκάλεσαν έντονη ανησυχία μεταξύ οργανώσεων και κοινοτήτων προστασίας της ιδιωτικότητας.

2017-02-10-image

Αν κάτι τέτοιο όντως υλοποιηθεί, πράκτορες θα μπορούν να ελέγχουν εξονυχιστικά το ιστορικό του web browser, τις δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις συζητήσεις και όποια άλλη διαδικτυακή δραστηριότητα κριθεί απαραίτητη. Ο Kelly μάλιστα, ελπίζει η παραχώρηση του κωδικού πρόσβασης να γίνει υποχρεωτική, υπό την έννοια ότι σε διαφορετική περίπτωση οι αρχές θα αρνούνται την είσοδο του ατόμου στις ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο αυτό πιθανότατα δε θα αποθαρρύνει αιτούντες άσυλο να δώσουν στις αρχές τον κωδικό τους, καθώς η διαδικασία θα είναι πιο απλή σε σχέση με άλλες ενέργειες που απαιτούνται. Ο Timothy Edgar, από το Πανεπιστήμιο Brown ανέφερε σε δηλώσεις του: «Είναι πασιφανές πως αν είσαι τρομοκράτης μπορεί να δημιουργήσεις ένα ψεύτικο προφίλ και να παρέχεις αυτό στις αρχές». Δηλαδή η διαδικασία δεν είναι αποτελεσματική σε καμία περίπτωση.

Καθώς η συζήτηση για την ασφάλεια των συνόρων εξακολουθεί να αποτελεί ένα «καυτό» θέμα μεταξύ των πολικών παραγόντων της χώρας, οι ειδικοί εκφράζουν έντονα τις ανησυχίες τους για την πιθανή μαζική παρακολούθηση των λογαριασμών των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης.

The post ΗΠΑ: Ανησυχία για πιθανή απαίτηση παραχώρησης των κωδικών των κοινωνικών δικτύων των αιτούντων βίζα appeared first on Digital Life!.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.