Η Ένωση Γονέων καταγράφει τις σκοτεινές αυλές σχολείων του δήμου Ωραιοκάστρου

Η Ένωση Γονέων καταγράφει τις σκοτεινές αυλές σχολείων του δήμου Ωραιοκάστρου

Σε καταγραφή των σκοτεινών αύλειων χώρων περνάει η Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου με σκοπό να παραδώσει έτοιμη μελέτη στον δήμο Ωραιοκάστρου και να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα. Και είναι πρόβλημα μεγάλο οι σκοτεινές αυλές των σχολείων γιατί γίνεται πόλος έλξης  παραβατικότητας.
Ακολουθεί το κείμενο της Ένωσης Γονέων:

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου οργανώνει καμπάνια για τα σχολεία της ώστε να αναδείξουν το πρόβλημα του εξωτερικού φωτισμού τους.

Καλεί τους 41 συλλόγους της να απαντήσουν στο παρακάτω σύντομο ερωτηματολόγιο.

Σκοπός μας είναι να γίνει μια προμελέτη μέσα απο αυτό το ερωτηματολόγιο ώστε τα σχολεία μας να βελτιώσουν την ασφάλειας των εξωτερικών χωρών, έτσι τις ώρες που δεν γίνονται χρήση ο χώρος να υπάρχει αρκετός φωτισμός.

Παρόλα αυτά, η απόφαση για το αν θα τοποθετηθούν ή θα αντικατασταθούν τα υφιστάμενα φωτιστικά μπορούν να γίνουν πλέον από πολλά επίπεδα διοίκησης :

Μέσα από τις αρμοδιότητες των Τοπικών Κοινοτήτων από το σεβαστό ταμείο που έχουν σύμφωνα με την τροποποίηση της νομοθεσίας.

Των Σχολικών Επιτροπών της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που είναι οι φορείς που διαχειρίζονται τα χρήματα των σχολείων.

Τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας μέσα από το τεχνικό προσωπικό και τους πόρους που διαθέτουν.

Υπάρχουν σήμερα πολλοί τρόποι που μπορούν να φωτιστούν τα σχολεία μας εξωτερικά με το κατάλληλο επίπεδο φωτισμού, με χαμηλό κόστος και αυτό με την τοποθέτηση led προβολέων.
Όλα αυτά, ενώ είναι σύμφωνα με τις οικονομικές προδιαγραφές και τις προδιαγραφές ασφάλειας που εύκολα μπορούν να γίνουν πράξη.

Ας βοηθήσει το κάθε σχολείο να αναδείξουμε το πρόβλημα και να γίνει αυτό το ερωτηματολόγιο ένα εργαλείο στα χέρια του Δήμου για την βελτίωση της ασφάλειας των σχολείων μας .

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.