Η Αλληλεγγύη – Ανατροπή συναντήθηκε με το τοπικού του Δρυμού για τον δανειοθάλαμο

Η Αλληλεγγύη – Ανατροπή συναντήθηκε με το τοπικού του Δρυμού για τον δανειοθάλαμο

Με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου του Δρυμού Κ. Πατσιαλά και του τοπικούς συμβούλους κ.κ. Διαμέλα Όλγα και Πίχλιαβα Θεόδωρου, συναντήθηκε χθες το απόγευμα στις 18.00 στα γραφεία της κοινότητας Δρυμού αντιπροσωπεία της ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ–ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ αποτελούμενη από τον επικεφαλής της, Γρηγόρη Εδιρνέλη, τον δημοτικό σύμβουλο Χατζηευαγγέλου Πασχάλη και ένα μέλος της κ.Παπαγεωργίου Δημήτριο για να συζητήσουν την πορεία του θέματος του δανειοθαλάμου της Καμάρας.

Οι σύμβουλοι της ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ τάχθηκαν κατηγορηματικά ΚΑΤΑ της λειτουργίας του δανειοθαλάμου τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών όρων από το ΣτΕ δεν θίγει και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της τοποθεσίας Καμάρα που είναι ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΈΚΤΑΣΗ με δημοσιευμένη την απόφαση σε ΦΕΚ.

Τόνισαν επίσης πως δεν θα δεχθούν οποιαδήποτε πραξικοπηματική επέμβαση στο χώρο είτε ευθέως είτε δια της πλαγίας από κεντρική διοίκηση ή την Περιφέρεια η οποία πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει αυτός ο σημαντικός οδικός άξονας Ν. Σάντας – Ασσήρου. Σε καμία όμως περίπτωση σε βάρος του περιβάλλοντος και ζωής των κατοίκων της περιοχής. Περιοχή που είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένη από την νόμιμη λειτουργία άλλου λατομείου.

Η επίκληση (από ορισμένους) λόγων εθνικής και μείζονος σημασίας για την συνέχιση και ολοκλήρωση του οδικού άξονα σε καμία περίπτωση δεν αναφέρονται σε παραβίαση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της περιοχής αλλά απλώς στην παράκαμψη του χαρακτηρισμού της περιοχής ως μη  λατομικής.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στηρίζει απερίφραστα την απόφαση 5/2018 του τοπικού συμβουλίου του Δρυμού και την 311/2018 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου για την μη παραχώρηση δανειοθαλάμου στην Καμάρα και καλεί την Περιφέρεια να ανταποκριθεί στις συμβατικές υποχρεώσεις της απέναντι στον ανάδοχο του έργου ώστε να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτό το σημαντικό οδικό έργο με την αγορά των απαιτούμενων αδρανών υλικών από το λατομείο του ΤΙΤΑΝΑ. Κάθε άλλη «λύση» θα μας βρει δυναμικά απέναντι.

Το γραφείο τύπου της Δ.Κ.Π.Ω ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.