«Η αλφαβήτα της Εφηβείας»

«Η αλφαβήτα της Εφηβείας»                        

 

Με μια ιδιαίτερη παράσταση ολοκλήρωσε τη φετινή σχολική της χρονιά η θεατρική ομάδα του 3ου  Γυμνασίου Ωραιοκάστρου. Η διασκευή του έργου της Μάγιας Δεληβοριά «Η αλφαβήτα της Εφηβείας», του οποίου έμπνευση και θέμα είναι η καθημερινότητα των εφήβων, οι προβληματισμοί και τα όνειρά τους για τη ζωή, ντύθηκε  με μουσική και παρουσιάστηκε στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου το πρωί της 30ης Μαΐου και στους γονείς  το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Δημοτικό κτήριο του Παύλου Μελά.

Πρόκειται για μια ιστορία με πρωταγωνιστές εφήβους του σήμερα. Από το άλφα μέχρι το ωμέγα, ένα πανόραμα όσων τους απασχολούν, μέσα από 24 λέξεις-κεφάλαια γραμμένα με ζωντάνια, χιούμορ και αισιοδοξία. Άγχος, Βαρεμάρα, Γονείς, Δίαιτα, Έρωτας, Ζήλεια, Ήρωας, Θάνατος, Ίντερνετ, Καθηγητές, Λύπη, Μοναξιά, Ναρκωτικά, Ξύρισμα, Όνειρα, Παρασκευή, Ρούχα, Τηλέφωνο, Σπυράκια, Ύψος, Φιλία, Χορός, Ψέματα, Ωριμότητα. Αφορμή για να βάλουν σε μία τάξη την ψυχή τους οι νέοι και να θυμηθούν το ξεχασμένο τραγούδι της δικής τους εφηβείας οι μεγαλύτεροι.

Η θεατρική αυτή παράσταση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος « Το θέατρο στο σχολείο » που συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί Αναγνωστάκη Μαρία, Γεωργιάδου Κυριακή και Ηλιοπούλου Φλοριάννα. Συμμετείχαν 35  μαθητές της Α, Β και Γ τάξης του σχολείου που συγκίνησαν και σκόρπισαν το γέλιο σε μαθητές, καθηγητές και γονείς.

Εκδηλώσεις πολιτισμού σαν και αυτή προάγουν τα οφέλη της μικρής μας κοινωνίας μέσω της πνευματικής και πολιτισμικής προόδου. Μπράβο στους μαθητές και καλή επιτυχία σε ό.τι κι αν κάνουν.

B7C98A0B-6C05-46C7-92B0-22136B79AC12

 Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.