Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στο ΑΠΘ – Τραυματίας ένας αστυνομικός

Την 13:00 ώρα σήμερα (Πέμπτη 15 Απριλίου 2021), με πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση περίπου (7.000) ατόμων στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς (Άγαλμα Βενιζέλου).

Ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη, Αγίου Δημητρίου, Ιασωνίδου, Εγνατία μέχρι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στο διάστημα της συγκέντρωσης και της πορείας, υπήρξε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στις ανωτέρω οδούς.

Στο ύψος της Πλατείας Συντριβανίου, ομάδα (50) περίπου ατόμων επιτέθηκε κατά αστυνομικών δυνάμεων με ρίψη (70) περίπου αυτοσχέδιών εμπρηστικών κατασκευών (μολότοφ), πυροτεχνικών κατασκευών, πετρών και άλλων αντικειμένων, οι οποίες τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και κρότου – λάμψης και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης δημοσίου λειτουργού και για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και για δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος τραυματίσθηκε από ρίψη μολότοφ κατά τη διάρκεια σύλληψης του. Οι άνδρες των ΜΑΤ τον βοήθησαν χρησιμοποιώντας αντιπυρική κουβέρτα και πυροσβεστήρα για να σβήσουν τη φωτιά

Από τα επεισόδια τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός και σημειώθηκαν φθορές σε υποκατάστημα τράπεζας, κατάστημα και τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

φωτο αρχειου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.