Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωραιοκάστρου για το κλείσιμο των παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωραιοκάστρου για το κλείσιμο των παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ

Η δημοτική αρχή του Ωραιοκάστρου προχώρησε στο κλείσιμο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων Παλαιοκάστρου και των Παιδικών Σταθμών Δρυμού και Μελισσοχωρίου (οι μισοί των Π.Σ. της Μυγδονίας) που υπάγονται στη ΔΗ.Κ.Ε.Ω. Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, τουλάχιστον έντεκα εργαζόμενοι, οι περισσότεροι με πολλά χρόνια υπηρεσίας, πετιούνται στον καιάδα της ανεργίας. Τη στιγμή που οι ανάγκες των οικογενειών απαιτούν όχι μόνο να μην κλείσει κανένας Π.Σ., κανένα ΚΔΑΠ αλλά να δημιουργηθούν και νέοι.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνειδητά συρρικνώνει και υποβαθμίζει τις δημόσιες δομές ενώ συγχρόνως ενισχύει τις ιδιωτικές, ακολουθώντας την αντιλαϊκή πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες όλων των δημοτικών παρατάξεων που υπερασπίζονται και υπηρετούν πιστά την ίδια πολιτική. Σε μία περίοδο μάλιστα που η οικονομική και η υγειονομική κρίση πλήττουν βαθιά τα εργατικά στρώματα και τις οικογένειες.

 

Από τη μία η δημοτική αρχή κρύβει πίσω από την έλλειψη χρηματοδότησης την πειθήνια στάση που κρατά απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, προκειμένου να μην διεκδικήσει το οτιδήποτε. Από την άλλη τα κροκοδείλια δάκρυα άλλων δημοτικών παρατάξεων δεν είναι δυνατό να κρύψουν την υποκριτική στάση τους. Ξαφνικά θυμήθηκαν όλοι τους ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που πλήττονται και παιδικοί σταθμοί που υποβαθμίζονται και απαξιώνονται. Την πολιτική εμπορευματοποίησης όμως που μας οδήγησε ως εδώ, τη στήριξαν και τη στηρίζουν με σθένος, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Για την πολιτική που ακολουθείται διαχρονικά από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και την ώρα που μοιράζει πακτωλό χρημάτων στις μεγάλες επιχειρήσεις, δηλώνει αδυναμία να καλύψει πλήρως μια αυτονόητη για την εποχή μας λαϊκή ανάγκη, δεν μιλάει κανείς τους. Οι νατοϊκοί εξοπλισμοί, οι οποίοι στερούν 4δις το χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν αφορούν καν την άμυνα της χώρας, αλλά πολέμους και επεμβάσεις όπου γης, δεν φαίνεται να τους ενοχλούν. Ούτε φυσικά τους ενοχλεί το γεγονός, ότι τα 70δις του ταμείου ανάκαμψης θα διατεθούν εξολοκλήρου σε επιχειρηματικούς ομίλους. Ή μήπως σκέφτονται όταν μιλούν για διεκδικήσεις να απαιτήσουν να καταργηθούν οι επιδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές στα μονοπώλια, προκειμένου να εξασφαλιστούν πόροι;

Γιατί μέσα από όλα αυτά αποδεικνύεται η στρατηγική συμφωνία όλων τους.

 Γιατί πολύ απλά δεν γίνεται να είσαι και με το λαό και με τις πολιτικές που στρέφονται εναντίον του.

Απαιτούμε:

 

Την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων.

 

Την βελτίωση των κριτηρίων για την εγγραφή στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ-ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, όπως εδώ και πολλά χρόνια βάζουν το Κ.Κ.Ε. και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

 

Την ενιαία και μόνιμη λειτουργία ΚΔΑΠ και Παιδικών Σταθμών στο δήμο.

 

Την μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων στις παραπάνω δομές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι.

Παρόμοιες αποφάσεις θα επεκταθούν, αν δεν τις αντιμετωπίσουμε δυναμικά. Αν δεν διεκδικήσουμε, οι θεσμοί για το παιδί και τις ανάγκες του να λειτουργούν δημόσια και δωρεάν για όλους, με επιστημονικό παιδαγωγικό πλαίσιο, με εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων σε προσωπικό και μέσα για την εκπαίδευση και ασφάλεια των παιδιών, με κοινή διοικητική αρχή το Υπουργείο Παιδείας. Με αυξημένη κρατική χρηματοδότηση ώστε να μην μετατρέπεται και αυτή η ανάγκη του παιδιού και της οικογένειας σε πεδίο της αγοράς.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, αλλά και το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό για να μπορούν όλα τα παιδιά να πηγαίνουν σε δημόσιους δωρεάν παιδικούς σταθμούς, να εξασφαλίζεται για όλες τις λαϊκές οικογένειες η δημιουργική απασχόληση στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τις τέχνες, μετά τη λήξη του σχολικού προγράμματος.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.