Η απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα τραπεζοκαθίσματα στη νέα παραλία

[ad_1]

Η απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα τραπεζοκαθίσματα στη νέα παραλία

Σε μόλις τρία από τα συνολικά επτά περίπτερα της νέας παραλίας τα οποία σχεδιάζεται να εκμισθωθούν θα επιτρέψει εν τέλει ο δήμος Θεσσαλονίκης την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Το πλαίσιο της συμφωνίας για την αξιοποίηση των αναψυκτηρίων που έχουν κατασκευαστεί στο αναπλασμένο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης παρουσίασε στη χθεσινή συνεδρίαση της «Πρωτοβουλίας» η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου.

Για το θέμα αυτό, έπειτα από τις αντιδράσεις πολιτών και φορέων, τις οποίες είχαν προκαλέσει τα αρχικά σχέδια του δήμου Θεσσαλονίκης για την αξιοποίηση των περιπτέρων πολιτισμού, συγκροτήθηκε ειδική τριμελής επιτροπή με τη συμμετοχή της Άννας Αγγελίδου, του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάση Παππά καθώς και του τέως αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού Ανδρέα Κουράκη, ο οποίος είχε ζητήσει να τεθούν αυστηρότεροι περιορισμοί ως προς την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Περιορισμένα και οριοθετημένα

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Οικονομικών κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της δημοτικής ομάδας της «Πρωτοβουλίας», θα δοθεί η δυνατότητα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων μόλις σε τρία περίπτερα και συγκεκριμένα σε αυτά που βρίσκονται στον κήπο της Μεσογείου, στον κήπο των Ρόδων και στον κήπο του Νερού.

Μάλιστα, όπως τόνισε η ίδια, τα τραπεζοκαθίσματα θα αναπτύσσονται σε περιορισμένο και σε σαφώς οριοθετημένο χώρο, χωρίς να προκαλείται η παραμικρή όχληση στους πολίτες που απολαμβάνουν τον περίπατό τους στο αναπλασμένο παραλιακό μέτωπο. Όπως πρόσθεσε η κυρία Αγγελίδου, οι εκμισθωτές των χώρων, οι οποίοι θα προκύψουν έπειτα από διαγωνιστική διαδικασία, δεν θα έχουν καμία δυνατότητα να επεκτείνουν παράνομα τα τραπεζοκαθίσματά τους σε έκταση μεγαλύτερη από αυτή που θα τους παραχωρηθεί από τον δήμο.

Στην περίπτωση του αναψυκτηρίου που βρίσκεται στον κήπο της Μεσογείου τα τραπεζοκαθίσματα θα αναπτύσσονται μόνο στο ντεκ που υπάρχει στον χώρο, ενώ στην περίπτωση του περιπτέρου αναψυχής που έχει κατασκευαστεί στον κήπο των Ρόδων τα τραπεζοκαθίσματα θα βρίσκονται σε τμήμα του χώρου που είναι περίκλειστος με περσίδες.

Σε έκταση περίπου 50% μικρότερη σε σχέση με τα πρώτα δύο αναψυκτήρια θα αναπτύσσονται τα τραπεζοκαθίσματα (πιθανώς με τη μορφή σκαμπό) του αναψυκτηρίου που βρίσκεται στο πάρκο του Νερού. Σε αυτό το μικρό αναψυκτήριο τα τραπεζοκαθίσματα θα επιτραπούν μόνο από την πλευρά στην οποία βρίσκονται οι πέργκολες στο επικλινές τμήμα του χώρου.

Πού απαγορεύονται τα τραπεζοκαθίσματα

Στο μεταξύ, στα αναψυκτήρια που έχουν κατασκευαστεί στους κήπους του Απογευματινού Ήλιου και των Εποχών δεν θα δοθεί η δυνατότητα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. Το αναψυκτήριο που βρίσκεται στο πάρκο των Γλυπτών θα παραμείνει στη διαχείριση του δήμου Θεσσαλονίκης για την οργάνωση πολιτιστικών δράσεων σε συνεργασία με φορείς της πόλης που έχουν συναφές αντικείμενο, ενώ αυτό που βρίσκεται στο πάρκο της Άμμου για λόγους κοινωνικής πολιτικής θα παραχωρηθεί στο ΚΕΘΕΑ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας», η περίπτωση του πρώην «Interni» θα εξεταστεί χωριστά, αφού ολοκληρωθεί ένας κύκλος επαφών με φορείς που έδειξαν διάθεση αξιοποίησης του χώρου.

Μέσα στο καλοκαίρι ο διαγωνισμός

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Οικονομικών, ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση των περιπτέρων της νέας παραλίας αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στο καλοκαίρι. Οι όροι της σχετικής διακήρυξης θα διαμορφωθούν από την οικονομική επιτροπή, ενώ την τελική έγκριση θα κληθεί να δώσει το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της «Πρωτοβουλίας», τα έσοδα από την εκμετάλλευση των περιπτέρων (το 20% θα αποδίδεται στο ΤΑΙΠΕΔ) θα διατίθενται για έργα πρασίνου, συντήρησης, καλλωπισμού και για άλλες παρόμοιες δράσεις.

 

 

 

[makthess.gr]

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.