Η ατομικότητα της προέδρου προκαλεί προβλήματα στο τοπικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου

Η ατομικότητα της προέδρου προκαλεί προβλήματα στο τοπικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου

Κύριο θέμα που επανερχόταν συχνά στις συζητήσεις του σημερινού τοπικού συμβουλίου της κοινότητας Ωραιοκάστρου ήταν οι αυτόνομες κινήσεις της προέδρου επί παντός επιστητού.Ένα θέμα που έχει αναφερθεί και άλλες φορές σε προηγούμενες συνεδριάσεις.

Οι τοπικοί σύμβουλοι εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως προς τις ειλημμένες  αποφάσεις που φέρει η πρόεδρος στα συμβούλια.
Χωρίς καμία ενημέρωση, κινούμενη αυτόνομα,υλοποιεί αποφάσεις,οι οποίες όσο καλή πρόθεση και αν έχουν προκαλούν προβλήματα στο σώμα.

Τρανταχτά παραδείγματα ήταν σήμερα ο φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ που ετοιμάζει η πρόεδρος χωρίς την ενημέρωση και την βοήθεια των υπολοιπων μελών. Παρουσίασε όλη την δράση τελειωμένη και τους έθεσε απλά το ερώτημα αν συμφωνούν. Συναισθηματικά πιεσμένοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ως προς τον χαρακτήρα του αγώνα δεν μπορούσαν να θέσουν αντιρρήσεις. Εξέφρασαν όμως την δυσαρέσκειά τους οτι θα ήθελαν και αυτοί να συμβάλουν και η εκδήλωση να γίνει ακόμη καλύτερη και πιο δυνατή.

Δεύτερο θέμα που προέκυψε και ανέβηκαν οι τόνοι ήταν για μια χορηγία που φέρετε να έχει λάβει η πρόεδρος του τοπικού και οι τοπικοί σύμβουλοι ενημερώθηκαν απο άλλους.
Η αντίδραση πάνω σε αυτήν την χορηγία ήταν ως προς το μέγεθος του ποσού,καθόλου  ευκαταφρόνητο το ποσό των 5.000 ευρώ, και ως προς την μη έγκριση της χορηγίας αυτής. Οι χορηγίες,ως προς την διαφάνεια του θέματος και την αποφυγή κατηγοριών, οφείλουν να πηγαίνουν εγγράφως σε κάθε σώμα,σύλλογο,φορέα κτλ ειδάλλως ο κίνδυνος για κατάχρηση είναι μεγάλος.
Η πρόεδρος δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για την χορηγία αυτή. Στην αρχή αρνήθηκε το ποσό των 5.000 ευρώ. Την άρνηση αυτή αντέκρουσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου καθώς είχε ακούσει και αυτός για την συγκεκριμένη χορηγία.
‘Επειτα αναφέρθηκε σε κάποια λαμπάκια που έχει πάρει,έπειτα αναφέρθηκε σε κάτι διακοσμητικά που θα πάρει και το θέμα έμεινε αναπάντητο.

Οι τοπικού σύμβουλοι της ζήτησαν να αλλάξει την τακτική της να κινείται ατομικά διότι υποβαθμίζει τον ρόλο του συμβουλίου και οι ίδιοι πλέον  έχουν ρόλο διακοσμητικό.

Έπειτα απο πολλές αναφορές και παραδείγματα για την συμπεριφορά της η πρόεδρος έδειξε να κατάλαβε την λάθος συμπεριφορά της και δήλωσε οτι απο την επόμενη φορά θα μπουν νέες βάσεις.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.