Η γαμήλια φωτογράφηση που αλλάζει την αντίληψη για τους ανθρώπους με σύνδρομο Down.

Με την πιο πρόσφατη φωτογράφηση της η Madeline Stuart αμφισβητεί τα στερεότυπα για την αγάπη.
Η Madeline Stuart είναι ένα 18χρονο μοντέλο από το Brisbane στην Αυστραλία. Έχει συνεργαστεί με εταιρίες όπως η Manifesta και η everMaya και έχει κάνει πασαρέλα στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης. Επίσης, πάσχει από σύνδρομο Down.

8f9b17cc919ee4857491b79e7c010763

“Ήθελα να βρω κάποια που θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τις υπόλοιπες γυναίκες και η Madeline ήταν ιδανική, γιατί φαίνεται τόσο προσιτή και πρόσχαρη.”

“Το να δουλεύεις με την Madeline ήταν αρκετά σουρεαλιστικό. Βλέπεις αυτόν τον άνθρωπο στα social media και στις ειδήσεις…αλλά η Madeline και η μητέρα της, Rosanne είναι πάρα πολύ συνεργάσιμες. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα”, δήλωσε η φωτογράφος Sara Houston.

4d56236841e88719c1a17b222c0eb808

Η Rosanne Stuart εξηγεί στο Mic, ότι ανησυχούσε μήπως οι άνθρωποι θεωρούσαν, ότι η κόρη της παντρεύεται στην πραγματικότητα και κάνει την φωτογράφηση για να διαφημιστεί, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε, ότι η φωτογράφηση θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για να αλλάξει η αντίληψη που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι για όσους πάσχουν από σύνδρομο Down.

Με μια ανάρτησή της στο Facebook η Martin-Dye εξέφρασε τον θαυμασμό της για το ταλέντο της Madeline και απαντάει στους επικριτές της φωτογράφησης. “Η Madeline λατρεύει το μόντελινγκ. Είναι ευτυχισμένη μπροστά από την κάμερα”.

Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν γίνει διεθνώς πολύ σημαντικά βήματα για την ενσωμάτωση των ατόμων με σύνδρομο Down στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Υπάρχουν καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί, ικανοί να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών (αν και η Ελλάδα υστερεί ακόμη στον τομέα αυτό), έχουν δημιουργηθεί σύλλογοι με στόχο την αλληλοϋποστήριξη αλλά και την ενημέρωση, ενώ ερευνητικές ομάδες προχωρούν σε έρευνες για μελλοντική πιθανότητα ίασης της πνευματικής καθυστέρησης.
Από το 2006 έχει καθιερωθεί η 21η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down από τα σωματεία International Down Syndrome Association και European Down Syndrome Association, με πρωτοβουλία του Έλληνα γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, προκειμένου να ενημερωθεί και ευαισθητοποιηθεί η διεθνής κοινότητα για το σύνδρομο Down.
Μάλιστα επιλέχθηκε ως ημερομηνία η 21η Μαρτίου, από τα αριθμητικά δεδομένα που συνθέτουν το σύνδρομο (3ο χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγος).

d2052cc7cf1e83998193e064b0d20055

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.