Η δράση της ΕΠΩΦ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ
ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 57013 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ & FAX 2310 694652
e mail: [email protected] ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πλήρης δραστηριοτήτων η χθεσινή μέρα για την ΕΠΩΦ . Το πρωί η χορευτική ομάδα ποντιακών χορών ενηλίκων παρουσίασε ένα πρόγραμμα χορών συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος φίλων αυτιστικού ατόμου ΕΛΠΙΔΑ στο Ωραιόκαστρο. Επί τη ευκαιρία εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στους διοργανωτές της τόσο μαζικής εκδήλωσης ευχόμενοι την επόμενη χρονιά να είναι ακόμη πιό μαζική.
Το απόγευμα, η χορωδία ποντιακού ρεπερτορίου πήγε στο Πανόραμα όπου συμμετείχε στο 1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη/Αντιδημαρχία Πολιτισμού- Αθλητισμού και Νεολαίας. Κατά γενική ομολογία η χορωδία μας ήταν μακράν η καλύτερη απ όλα τα συμμετέχοντα σχήματα και απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα του πολυπληθούς κοινού.
Θα πρέπει επίσης να αναφερθούμε και στη φιλοξενία που επεφύλαξε η ΕΠΩΦ στις αποστολές τόσο του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ όσο και του γυμνασίου απ την πόλη Dettmold Γερμανίας που αντάλλαξαν επισκέψεις αμοιβαίες στα πλαίσια του προγράμματος Comenius. Οι δυό αποστολές αφού παρακολούθησαν τις πρόβες της χορευτικής μας ομάδας- στην οποία και συμμετείχαν- στη συνέχεια εισήλθαν στο εντευκτήριο του συλλόγου όπου τους έγινε μια ενημέρωση για τον Πόντο και τον ποντιακό ελληνισμό. Οι συνοδοί καθηγητές των γερμανών μαθητών έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα, καθώς και οι μαθητές. Στο τέλος η ΕΠΩΦ προσέφερε τιμητικό δείπνο προς τιμή και των δυο αποστολών, επιδίδοντας σε κάθε μέλος από μια τσάντα με αναμνηστικα θέματα ποντιακού ενδιαφέροντος.
Τέλος, στα πλαίσια του κοινωνικού της έργου, η ΕΠΩΦ παρέδωσε στον σύλλογο παραπληγικών Βορείου Ελλάδος 9 πλαστικούς σάκκους μεγάλους με πλαστικά μπουκάλια και 5 πλαστικές τσάντες σούπερ μάρκετ με πλαστικά καπάκια. Αυτά θα τα χρησιμοποιήσει ο σύλλογος παραπληγικών για να αγοράσει αναπηρικά αμαξίδια για τα άπορα μέλη του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.