Η Ελλάδα στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής FLL 2021

Η Ελλάδα στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής FLL 2021

Μία παγκόσμια διάκριση κατάφερε να φέρει για την Ελλάδα η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της Ακαδημίας Ρομποτικής – FutureLab από την Θεσσαλονίκη. Η ομάδα του Πέτρου Περλαντίδη Παπαδόπουλου που απαρτίζεται από 7 μαθητές ηλικίας 14 έως 16 ετών κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη του Robot Game στο FLL Open Greece 2021. Στην θέση της βοηθού προπονητή, η νεότερη coach της διοργάνωσης, Ιζόλδη Θεοδωρίδου μαθήτρια της Β Λυκείου, πρώην μέλος της ομάδας που από φέτος λόγω ηλικίας δεν μπορεί να αγωνιστεί.

Το ρομπότ που σχεδίασαν και κατασκεύασαν οι Αθανάσιος Κολέττας, Αλκιβιάδης Πανταζής, Γιώργος Βλαχονάσιος, Γιώργος Ριτζούλης, Δημήτρης Καρτσωνάκης, Ευστράτιος Αρτοποιός και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος κατάφερε να εκτελέσει άριστα τις αποστολές μιας ειδικά σχεδιασμένης πίστας στον καλύτερο χρόνο συγκεντρώνοντας σκορ 585/600. Πρωτοπόρος της παγκόσμιας κατάταξης αναδείχτηκε η Τσεχία με σκορ 595/600, ενώ στην τρίτη θέση, μετά την Ελλάδα, ακολουθεί η Γερμανία με 560 βαθμούς.

Ο λόγος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας First Lego League 2021 που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021. Περισσότεροι από 2000 μαθητές από όλο τον κόσμο ηλικίας 9 έως 16 ετών διαγωνίστηκαν στον τομέα της Ρομποτικής, της Έρευνας και της Καινοτομίας.

Πιο συγκεκριμένα 200 ομάδες από 115 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, συνδέθηκαν εξ’ αποστάσεως για πρώτη χρονιά φέτος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, παρουσιάζοντας την δουλειά τους σε κριτές και διαιτητές από όλο τον κόσμο.

Φέτος ο Παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής FLL διοργανώθηκε για πρώτη φορά από την Ελλάδα προς τιμή των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Το επίπεδο των ομάδων που συμμετέχουν κάθε χρόνο σε τέτοιες Παγκόσμιες διοργανώσεις είναι εξαιρετικά υψηλό. Κάθε χρόνο, χώρες από όλο τον κόσμο στέλνουν τις καλύτερες ομάδες τους που αναδεικνύονται μετά τα τοπικά εθνικά πρωταθλήματα.

Η ομάδα μας είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχει σε παγκόσμια διοργάνωση και κατακτάει μία θέση στο βάθρο σηκώνοντας την γαλανόλευκη σημαία ψηλά!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα και τους προπονητές της!

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.