Η ΕΠΩΦ γιορτάζει τα 25άχρονά της, με πλήθος εκδηλώσεων το Σεπτέμβριο

Τα 25 χρόνια λειτουργίας της συμπληρώνει φέτος η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων (ΕΠΩΦ) και με διάφορες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου η ΕΠΩΦ θα γιορτάσει την πολυετή προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου Ωραιοκάστρου.

Η ΕΠΩΦ μεταξύ άλλων θα διοργανώσει μια εκδήλωση αφιερωμένη στη διαδρομή των 25 χρόνων του συλλόγου στο κτίριο «Παύλος Μελάς» του Παλαιοκάστρου στις 23 Σεπτεμβρίου, μεγάλο ποντιακό γλέντι στο βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου στις 14 Σεπτεμβρίου, ημερίδα ποντιακής γαστρονομίας στο χώρο μπροστά από τον Λευκό Πύργο στις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ θα συμμετάσχει με δικό της περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (περίπτερο 16 stand 14).

Ο σύλλογος που απαριθμεί σήμερα περίπου 800 μέλη, ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό τη διατήρηση των ηθών και των εθίμων, της ιστορίας, της λαογραφίας και του πολιτισμού.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου, Ηρακλής Τσακαλίδης, πρόκειται για μια διαδρομή γεμάτη προσπάθεια, πείσμα και αγώνα για τη διατήρηση της παράδοσης και της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού. «Είναι σίγουρο ότι η επιτυχής, κατά κοινή ομολογία, 25χρονη πορεία της ΕΠΩΦ είναι αποτέλεσμα της αγάπης των συμπολιτών μας για το σύλλογο, αλλά και της άοκνης προσπάθειας των εκάστοτε διοικητικών συμβουλίων, που κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια να καταστήσουν τον σύλλογο από τους καλύτερους και πιο δραστήριους συλλόγους της Θεσσαλονίκης», αναφέρει.

επωφ

 

 

 

 

 

 

efxinospontos.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.