Η Ε.Κ.Π.Δ. αναρωτιέται πότε ξεκινούν επιτέλους οι εργασίες κατασκευής του «Πνευματικού Κέντρου Δρυμού»

Η Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού αναρωτιέται πότε ξεκινούν επιτέλους οι εργασίες κατασκευής του «Πνευματικού Κέντρου Δρυμού»;

Ένα έργο που ξεκίνησαν οι διαδικασίες από τον Δεκέμβρη του 2015 με ενα δημοψήφισμα στο Δρυμό για να παραχωρηθεί με μίσθωση δημόσια έκταση εντός της κοινότητας Δρυμού για χρήση λατομείου και η εταιρεία μίσθωσης ως αντάλλαγμα προσέφερε συνολικά περί των 500.000 ευρώ σε χρήμα και υλικά ως ανταποδοτικά υπέρ της κοινότητας Δρυμού.
Η πρώην διοίκηση του Δήμου προχώρησε σε δημοπράτηση του έργου σε ανάδοχο εργολάβο αλλά χωρίς να έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια.
Στη συνέχεια η σημερινή Διοίκηση του Δήμου τον Φεβρουάριο του 2020 προχώρησε σε υπογραφή της υπ΄αριθ 1852/4-2-2020 σύμβαση έργου με τον ανάδοχο εργολάβο αξίας 783.453,98 ευρώ ΑΔΑ:ΩΡΣΒΩΗΖ-ΒΝΧ με την ίδια παράλειψη όμως, δηλαδή δίχως να έχει εκδοθεί ακόμη η οικοδομική άδεια από τον ίδιο τον Δήμο .
Παρόλο τις αρχικές διαβεβαιώσεις όλων των εμπλεκομένων (Δήμαρχος , Πρόεδρος Κοινότητας Δρυμού, πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων 2014-2019) για την άμεση υλοποίηση του έργου, ενός σύγχρονου «Πνευματικού Κέντρου» που το έχει ανάγκη ο Δρυμός, σήμερα επιρρίπτουν αόριστες ευθύνες και το βάρος της καθυστέρησης στις «Υπηρεσίες».
Σε συνεχή ερωτήματα των δύο εκλεγμένων της Ενωτικής κίνησης πολιτών Δρυμού προς τον Πρόεδρο της Κοινότητας όλο αυτό το διάστημα ( εδώ και ένα χρόνο ) η απάντηση του ήταν ή ότι είναι χειμώνας ( χειμώνας 2019) και δεν είναι εφικτό να ξεκινήσουν τώρα οι εργασίες εκσκαφής ή γενικά και αόριστα ότι είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν οι εργασίες .
Ακόμη και σήμερα όμως παραμένει το βασικό ερώτημα : Πότε ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του «Πνευματικού Κέντρου Δρυμού»;
Εδω και 5 χρόνια ακούμε μόνον προεκλογικές υποσχέσεις ενώ το έργο δεν έχει ξεκινήσει και πλέον δεν ξέρουμε ποιον και τι να πιστέψουμε.
Παρόλο που έχει εξασφαλισθεί εξ αρχής η χρηματοδότηση του έργου βλέπουμε ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση των κατοίκων Δρυμού για το τι ακριβώς συμβαίνει και δεν ξεκινά το έργο.
Μας ασκούν κριτική οι «γνωστοί – άγνωστοι κύκλοι» του Προέδρου της Κοινότητας αλλά και ο ίδιος ότι ως τοπική παράταξη κινούμαστε μόνον εγγράφως και πρωτόκολλα.
Η απάντηση μας είναι ξεκάθαρα ΝΑΙ, κινούμαστε μόνον με έγγραφα και πρωτόκολλα για να ενημερώνουμε τους κατοίκους Δρυμού υπεύθυνα με επίσημα έγγραφα από υπηρεσίες και φορείς και όχι να αρκούμαστε σε προφορικές διαβεβαιώσεις από “ανθρώπους κλειδιά ” πίσω από “κλειστές πόρτες” .
Αυτές οι τακτικές παλαιοκομματικού χαρακτήρα ανήκουν στο παρελθόν και τις χαρίζουμε απλόχερα στον Πρόεδρο που αρέσκεται να τις υπηρετεί .
Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.