Η θεατρική ομάδα του δήμου Ωραιοκάστρου συμβάλει στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

ΜΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων Δήμου Ωραιοκάστρου
Σκηνοθεσία – Θεατρική Διδασκαλία : Νέλλυ Δελή

Μία ανατρεπτική κωμωδία, όπου ο συγγραφέας συνθέτει με έξυπνο και επιτήδειο τρόπο συζυγικές φάρσες, όπου το κωμικό είναι ανελέητο και σπαραξικάρδιο. Κάνοντας βαθιά σπουδή στους χαρακτήρες των ηρώων, καυτηριάζει τη μετριότητα της αστικής τάξης με έναν τρόπο έξυπνο, ευέλικτο και κωμικό. Η πλοκή του έργου διαδραματίζεται στο Παρίσι, στα τέλη του 19ου αιώνα, η υπόθεσή του όμως είναι και σήμερα απολύτως αναγνωρίσιμη!

Ο Μουλινώ, γιατρός και παντρεμένος μόλις έξι μήνες με την Υβόν, θέλει να ζήσει μια εξωσυζυγική περιπέτεια με την επίσης παντρεμένη, κυρία Σουζάν. Προκειμένου να είναι «διακριτικός» και να μην αποκαλυφθεί από το σύζυγο της ερωμένης του, τον κον Ωμπέν, παριστάνει τον. ράφτη και μετατρέπει το δήθεν ραφείο, το οποίο νοικιάζει, σε ερωτική φωλιά!
Η πρώτη παράσταση του έργου πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις 17 Δεκεμβρίου 1886 στο θέατρο «Théâtre de la Renaissance».
Διάρκεια : 1’15.

Η παράσταση – με ελεύθερη είσοδο – προσκαλεί το κοινό να συνεισφέρει στο έργο των “Γιατρών του Κόσμου” προς τους πρόσφυγες της Ειδομένης, προσφέροντας το βράδυ της παράστασης κάποια από τα φάρμακα της λίστας που αναφέρονται παρακάτω:
δερματολογικές κρέμες, ωτικές, ρινικές και οφθαλμολογικές σταγόνες, αντιδιαρροϊκά φάρμακα (ενηλίκων και παιδιών), γαστροανθεκτικά, παρακεταμόλες παντός είδους, αντιβιώσεις ενηλίκων καθώς επίσης και σε αντιβηχικές καραμέλες.

Στις 21/10/15 στις 20:30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης στην Αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ
Ράφτης κύριων,raftis,kirion

vendo

1 ΣΧΟΛΙΟ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.