Η κατάθεση του Ν. Μπάτου στην δίκη για τον δρόμο του Ωραιοκάστρου

007Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος Ωραιοκάστρου Νικόλαος Μπάτος στο δικαστήριο που είναι σε εξέλιξη κι αφορά την κατασκευή του κεντρικού δρόμου και τις κατηγορίες περι απιστίας για 27 άτομα. Ο πρώην δήμαρχος  υποστήριξε στο δικαστήριο ότι το δημόσιο δεν ζημιώθηκε από το έργο και επέμεινε ότι ως δήμος με έγγραφα πίεζε για την ολοκλήρωση του έργου, όπως και η Τροχαία. «Κατά τη γνώμη μου δεν ζημιώθηκε το δημόσιο. Είδα πόσα χρόνια δούλευε ο εργολάβος. Ήμασταν στο μηδέν και τώρα έχουμε έναν ευρωπαϊκό δρόμο», κατέθεσε.
Πάντως, χθες κατά τη διάρκεια των καταθέσεων, μάρτυρες υπεράσπισης των υπαλλήλων έλεγαν πως ευθύνη για τις υπογραφές και τις αποφάσεις είχαν και οι αιρετοί παράγοντες, ενώ μάρτυρες των αιρετών εξέφραζαν την άποψη ότι οι νομαρχιακοί σύμβουλοι δεν γνώριζαν, αφού δεχόταν τις εισηγήσεις των υπηρεσιών. Οι υπερβάσεις, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, για το έργο που άρχισε να μελετάται το 1997 και ολοκληρώθηκε μία δεκαετία αργότερα, φτάνουν τις 300.000 ευρώ, με τις οποίες θεωρήθηκε ότι ζημιώθηκε η πρώην νομαρχία.
Η δίκη διακόπηκε για σήμερα, οπότε αναμένεται να αρχίσει και η διαδικασία των απολογιών των κατηγορουμένων.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.