Η κατάληψη έλαβε τέλος,καθοριστική η συμμετοχή των γονέων,αν και ο αριθμός τους ήταν μικρός.

Απο τις 7:00 π.μ. στον αύλειο χώρο του 1ου Λυκείου συγκεντρώθηκαν γονείς,δυστυχώς λίγοι για μια ακόμη φορά, για να μιλήσουν με τους μαθητές που υπέβαλαν το σχολείο σε κατάληψη.
Οι γονείς εξήγησαν στους μαθητές τις επιβαρυντικές για αυτούς παραμέτρους που έχει η κατάληψη,χαμένες διδακτικές ώρες,συλλήψεις των γονέων τους (μιας και η κατάληψη απο την φύση της είναι παράνομη και καταχρηστική θα μπορούσε να παρέμβει εισαγγελέας και να προβεί σε συλλήψεις των γονέων,αφού οι μαθητές είναι ανήλικοι) και την συνολική αρνητική εικόνα που παρουσιάζεται απο την στιγμή που δεν είναι κάτι συλλογικό και οργανωμενο (είναι το μοναδικό σχολείο υπο κατάληψη στον ενιαίο δήμο Ωραιοκάστρου).
Οι μαθητές κατέθεσαν,λεκτικά,και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους απο την στάση των καθηγητών απέναντι τους,προβλήματα μεγαλύτερης βαρύτητας απο αυτά που κατέγραψαν ως λόγους κατάληψης.
Οι γονείς ζήτησαν την καταγραφή των προβλημάτων αυτών,εγγράφως υπογεγραμμένα απο το 15μελες ,και την καταθεσή τους στον σύλλογο γονέων για να μπορέσουν να φέρουν τα παιδιά αντιμέτωπα και με την υπευθυνότητα των λεγόμενών τους και για να μπορέσουν να λειτουργήσουν με στοιχεία και όχι με κουβέντες “καφενείου”.
Στόχος των γονέων δεν ήταν η καταπάτηση του αγώνα των μαθητών αλλά η ενίσχυση του με τρόπους παραγωγικούς,δημοκρατικούς,ομαδικούς και πάνω απο όλα μη γραφικούς,κάτι το οποίο έγινε αντιληπτό απο τους μαθητές και τους χαροποίησε.
Ο διευθυντής άνοιξε τις πόρτες,οι οποίες είχαν απλά δυο ζαρντινιέρες μπροστά και το σχολείο λειτούργησε κανονικά.

20131014-104409.jpg
Πρέπει να είμαστε κοντά στα παιδιά μας, και με σεβασμό και με διάλογο να καταλαβαίνουμε τις ανάγκες και τους προβληματισμούς τους. Μην υποβιβάζετε τα μηνύματα που σας στέλνουν οι νέοι. Έτσι θα αποφύγετε τις επικίνδυνες συμπεριφορές. Αξιοποιήστε όσο γίνεται, με σωστή διαπαιδαγώγηση, αυτήν την περίοδο, που είναι μια από τις πιο σημαντικές στην πορεία του εφήβου προς την ενηλικίωση.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.