Η κατολίσθηση στο Αμύνταιο «φοβίζει» τη Χαλκιδική

[ad_1]

Η κατολίσθηση στο Αμύνταιο «φοβίζει» τη Χαλκιδική

Συνειρμούς για τον Δήμο Αριστοτέλη δημιουργεί η κατάρρευση του ορυχείου λιγνίτη στο Αμύνταιο, αναφέρει η δημοτική Αρχή σε ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι «μέσα από τις μεγάλες διαφορές, αλλά και τις εκπληκτικές ομοιότητες, παίρνουν σάρκα και οστά οι φόβοι και οι ανησυχίες των κατοίκων, όσον αφορά τις πιθανές επιπτώσεις της μεταλλευτικής δραστηριότητας στα υφιστάμενα και στα υπό επέκταση πεδία για τους παρακείμενους και υπερκείμενους οικισμούς».

Εξάλλου, εκφράζει θλίψη για όσα συνέβησαν στο Αμύνταιο, αλλά και συμπαράσταση προς τους πληγέντες κατοίκους της τοπικής κοινότητας Αναργύρων, και διατυπώνει προβληματισμό «για το δυσθεώρητο και πολύπλευρο κόστος που θα κληθεί να επωμιστεί η ελληνική κοινωνία, από την κατάσταση η οποία δημιουργήθηκε».

Μεταξύ άλλων, θέτει ερωτήματα για τις ενδεχόμενες συνέπειες για τη Στρατονίκη σε ανάλογη περίπτωση ή σε περίπτωση ενεργοποίησης του σεισμικού ρήγματος της περιοχής, καθώς, όπως αναφέρει, «το μεταλλείο λειτουργεί κάτω ακριβώς από τον οικισμό και τα περισσότερα σπίτια ήδη παρουσιάζουν ρωγμές, παρά τις εκθέσεις παρακολούθησης και τις "διαβεβαιώσεις" της εκμεταλλεύτριας εταιρείας».

Απευθύνει, τέλος, έκκληση σε κάθε υπεύθυνη και αρμόδια Αρχή της χώρας να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να δείξει τη δέουσα προσοχή.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.