Η “μαγική σφαίρα” που ετοιμάζει η IBM “σκοτώνει” τους ιούς και αντέχει στις μεταλλάξεις

[ad_1]

H IBM, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εμβιομηχανικής και Nανοτεχνολογίας (IBN) της Σιγκαπούρης, δημιούργησε ένα νέο μακρομόριο, μία σύνθετη οργανική ένωση δηλαδή που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την καταπολέμηση ενός μεγάλου εύρους ασθενειών, από τον ιό Ζίκα έως τη γρίπη, το δάγκειο πυρετό ή τον έρπη και πολλούς ακόμη ιούς.

ibm

Η νέα χημική σύσταση σχεδιάστηκε από το μηδέν με στόχο την καταπολέμηση των ιών με τρεις διαφορετικούς τρόπους: (1) εμποδίζοντάς τους από το να μολύνουν υγιή κύτταρα, (2) σταματώντας την αναπαραγωγή τους και τέλος (3) ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να μπορεί να καταπολεμήσει τους ιούς από μόνο του. Μέχρι στιγμής, η νέα σύσταση υπήρξε αποτελεσματική ενάντια στον ιό Έμπολα, το δάγκειο πυρετό και τον απλό έρπητα, όταν δοκιμάστηκε σε περιβάλλον εργαστηρίου.

Εκείνο ωστόσο που κάνει το νέο μακρομόριο μία πραγματική “μαγική σφαίρα” που “σκοτώνει” τους ιούς είναι η δυνατότητά του να καταπολεμά τους ιούς ανεξάρτητα από τις μεταλλάξεις τους με την πάροδο του χρόνου (όπως π.χ. ο ιός Ζίκα που μεταλλάσσεται γρήγορα, κάνοντας δύσκολο το να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο για την καταπολέμησή του).

Ενώ, IBM και IBN ξεκίνησαν την έρευνά τους πριν το ξέσπασμα του ιού Ζίκα φτάσει σε ”ανησυχητικές διαστάσεις” (η συνεργασία τους κρατά τα τελευταία 12 χρόνια), ελπίζουν τώρα να συνεργαστούν με μια φαρμακευτική εταιρεία σύντομα ώστε να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα της χημικής ουσίας κατά του ιού. Προς το παρόν όμως διερευνούν τρόπους για να χρησιμοποιήσουν τη νέα χημική ουσία σε καταναλωτικά αγαθά όπως αντιικά μαντηλάκια κ.ά.

Και ο Watson πάντως, το super-computer της IBM συμβάλλει περαιτέρω στην προσπάθεια της κοινοπραξίας αυτής να καταπολεμήσει τους ιούς. Για παράδειγμα, οι ερευνητές με τη βοήθεια ενός προϊόντος που ονομάζεται Watson Discovery Advisor μπορούν να αναλύουν δεδομένα από κλινικές δοκιμές πάνω στο μακρομόριο. Ή επιπλέον ο Watson θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το γρήγορο εντοπισμό των σωστών ασθενών για κάθε σχετική κλινική δοκιμή.

The post Η “μαγική σφαίρα” που ετοιμάζει η IBM “σκοτώνει” τους ιούς και αντέχει στις μεταλλάξεις appeared first on Digital Life.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.