Η μοναδική Μελιτζανόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Η μοναδική Μελιτζανόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Αν δεν έχετε δοκιμάσει καλοκαιρινή μελιτζανόπιτα, μπείτε αμέσως στην κουζίνα, ετοιμάστε αυτή την πίτα και σας υπόσχομαι ότι θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Υλικά Συνταγής

  • Για τη γέμιση
  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 φλ.λάδι
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τραχανά γλυκό
  • 2 αυγά
  • 300 γραμ. φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για το χωριάτικο φύλλο
  • 750 γραμ. αλεύρι μαλακό
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 5 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • περίπου 1 ποτήρι νερό
  • αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων

Εκτέλεση

Για τη μελιτζανόπιτα, ετοιμάζουμε πρώτα το ζυμάρι για τα φύλλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο μέχρι να γίνει ένα σφιχτό ζυμάρι. Το πλάθουμε σε ραβδί και το κόβουμε σε 8 κομμάτια. Τα πλάθουμε ένα ένα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ αλευρωμένα, να ξεκουραστούν, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κυβάκια. Τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι, να φύγουν τα υγρά του. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις στύψουμε πολύ καλά, να φύγουν τα νερά.

Ανακατεύουμε το μείγμα, να λαδωθεί καλά, και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το μαϊντανό και τον τραχανά. Περιμένουμε να σωθούν τα υγρά, χαμηλώνοντας τη φωτιά. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι, γιατί θα μπει η φέτα. Αφού κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε τη φέτα και τα αυγά χτυπημένα.

Ανοίγουμε τα φύλλα με μπόλικο αλεύρι και με λεπτό πλάστη. Τοποθετούμε ένα ένα τα φύλλα στο ταψί σουρωτά και λαδωμένα. Στη βάση βάζουμε 4 φύλλα, μετά γέμιση και επάνω τα υπόλοιπα 4 φύλλα.

Ψήνουμε στους 180οC στον αέρα, στην τρίτη σχάρα, για 40΄-50΄.

 

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου  argiro.gr

 

 



Αν θέλετε να γίνει διάσημη και η δική σας συνταγή δεν έχετε να κάνετε τίποτα παραπάνω απο το να μας στείλετε την συνταγή και μια φωτογραφία απο το δημιούργημά σας στο [email protected]
Αν πάλι είστε επαγγελματίας chef είμαστε και στην δική σας διάθεση για να προωθήσουμε την δουλειά σας και την επιχείρηση σας ! 
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.