Η μοναδική τεχνοτροπία του Κώστα Γόγαλη παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη

Τα έργα του έχουν ΚΑΤΙ ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟ

Ο Κώστας Γόγαλης ζωγραφίζει απο μνήμης, συνδιάζοντας εικόνες και φωτογραφίες που συλέγει ο ίδιος,το βλέμμα πίσω από τον φακό επιλέγει το αντικείμενό του και το απομονώνει από τα συμφραζόμενα για να το εντάξει σε ένα διαφορετικό περιβάλλον..

Η μοναδική προσωπική του τεχνοτροπία όμως είναι αυτή που δίνει υπόσταση στα έργα του. Η τεχνική των πολλαπλών επιστρώσεων χρωματικής ύλης που δίνει ΜΟΡΙΑΚΗ ΑΝΑΓΛΥΦΗ ΔΟΜΗ και χαρακτηρίζει τα έργα του.

Ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει τη δουλειά του στον πολυχώρου πρώην βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Λιμάνι στις 7 Σεπτεμβρίου 2023.
Η διάρκεια της έκθεσης ζωγραφικής θα είναι έως 17 Σεπτεμβρίου και τέλει υπο την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού της Κεντρικής Μακεδονίας και τη στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το Βιογραφικό του ζωγράφου

Ο Κώστας Γόγαλης γεννήθηκε στο Πεδινό Λήμνου το 1954 αλλά ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε οικονομικά αλλά ωs λογιστήs ασχολήθηκε επαγγελματικά 8 χρόνια.

Μετά δημιούργησε τη δική του εργασία //Τυπωτήριο υφασμάτων// το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Η πρώτη επαφή με τη ζωγραφική ήταν στο δημοτικό σχολειό αλλά η ουσιαστική ενασχόληση μαζί τηs ήταν στο Λύκειο και αμέσωs μετά το στρατιωτικό όταν ζωγράφιζε με μολύβι και κάρβουνο και έβγαζε έξτρα χαρτζιλίκι δίνοντανs τα έργα στην Gallery EL GREKO του Μηνά Μαγκάφα. Όταν άρχισε να δουλεύει με λάδια τότε η ζωγραφική έγινε τρόποs έκφρασης του και αργότερα όταν οι ανησυχείεs του ήθελαν τα έργα του να έχουν ΚΑΤΙ ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟ τον οδήγησαν στην τεχνική των πολλαπλών επιστρώσεων χρωματικήs ύληs που δίνει ΜΟΡΙΑΚΗ ΑΝΑΓΛΥΦΗ ΔΟΜΗ και χαρακτηρίζει τα έργα του σαν αυτόνομη μορφοποιημένη αξία. Έκτοτε η ζωγραφική αποτελεί αυτοσκοπό και μοναδικό τρόπο έκφρασηs στη ζωή του.

Είναι αυτοδίδακτοs ζωγράφοs και η πρώτη του επαφή με το ευρύ κοινό έγινε το 1995 όταν συμμετείχε σε ομαδική έκθεση στην GALLERY LAVA στην Θεσσαλονίκη.

Ακλούθησε το 1997 τον Αύγουστο η ατομική του έκθεση στα εγκαίνια του πολιτιστικού κέντρου στο Πεδινό ΛΗΜΝΟΥ με θέμα ΜΝΗΜΕΣ.

Το 1999 τον Απρίλιο συμμετέχει σε ομαδική έκθεση με θέμα ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ για την ΦΛΩΡΙΝΑ στην gallery LAVA και τον ίδιο χρόνο πάλι σε ομαδική στο ΑΛΑΤΖΑ ΙΜΑΡΕΤ.

Τον Νοέμβριο 10-18 εκθέτει ΑΤΟΜΙΚΑ στην αίθουσα τεχνηs του ΗΛΕΚΤΡΑ \ΠΑΛΛΑΣ με θεμα ΕΝΑ 1.Etos 1999

Το 2000 τον Σεπτέμβριο 10-27 εκθέτει στην gallery ΛΑΒΑ με θέμα Λήμνοs.

Το 2002 συμμετέχει σε ομαδική έκθεση στον Δήμο Θεσσαλονίκηs με αφορμή την έκδοση λευκώματος ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με καλλιτέχνεs τηs Β. ΕΛΛΑΔΟΣ.

Το 2008 24 Μαιου-06 Ιουνίου εκθέτει Ατομικά στην Gallery VILKA με θέμα ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ.

Το 2010 – VILKA – “MNHMEΣ ΑΠΟ ΣΚΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΑ»

Το 2011 – ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΚΟΝΤΙΑ ΛΗΜΝΟΥ «ΜΝΗΜΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΣΚΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΑ»

Το 2017 – ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΚΟΝΤΙΑ ΛΗΜΝΟΥ «MNHMONIA – MNHMEΣ ΑΠΟ ΣΚΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΑ»

Το 2019 – ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ – ΜΥΡΙΝΑ  ΛΗΜΝΟΥ «ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΦΩΣ»

Το 2022 – MegArt Gallery in Athens– «ΠΥΡ ΓΥΝΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ»

Το 2022 – MegArt Gallery in Athens– «SUMMER STORIES»

Το 2022 – Govedarou ART Gallery– «ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ»

Το 2022 – Πολυχώρος Τέχνης Φαλήρικον – «ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΜΙΟΥΡΓΩΝ»

Το 2022 – Πολιτιστικό κέντρο Ν.Ερυθραίας ΒΙΛΑ ΚΩΣΤΑ – «ART WAY»

Το 2023 – Govedarou ART Gallery – «MINI SOLOS»

Το 2023 – Govedarou ART Gallery – «ΧΑΟΣ»

Έχουν βραβευτεί έργα του το 2021 – Ένωση Εικαστικών Καλλιτεχνών “ΦΟΙΝΙΞ 2022” – βραβευμένο έργο “Σχέσεις Ελπίδας”,  το 2022 – Ένωση Εικαστικών Καλλιτεχνών, “Golden Pallete” – βραβευμένο έργο “Σχέσεις Φιλίας” και το 2023 – Ένωση Εικαστικών Καλλιτεχνών, “ΦΟΙΝΙΞ 2023” – Πρώτο βραβείο, βραβευμένο έργο “ΣΤΗ ΣΎΝΤΑΞΗ”

Πήγεs έμπνευσηs για τον Κώστα Γόγαλη είναι κυρίοs Ατομικά βιώματα ,Φυσικόs και κατασκευασμένοs χώροs και όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει τα έργα του είναι Νατουραλιστικά με ιδιαίτερη οπτική ωs προs την προσέγγιση των θεμάτων .

Η εκφραστική δύναμη που τα αναδεικνύει είναι η προσωπική επεξεργασία του χρώματοs μεταξύ δυο η και περισσοτέρων οπτικών ποιοτήτων[τηs συμβατικήs τέχνικηs με την προσωπική ιδιάζουσα επεξεργασία.]

Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές σε ΕΛΛΑΔΑ-ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΔΡΙΤΗ ΡΩΜΗ στο Βαλκανικό Μουσείο Μοντέρναs Τέχνηs στην Λήμνο, στην Πινακοθήκη του Α Διοικητικού Διαμερίσματοςs Θεσσαλονίκηs ,στην διοίκηση τηs Τράπεζαs ΜΑΚ-ΘΡΑΚΗΣ[ΠΕΙΡΑΙΩΣ\].. στο ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ κα.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.