Η Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στέλνει επιστολή στον πρόεδρο της Ελλάδος

Προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδος,  κ. Παυλόπουλο

 

Ως πολίτες της Ελλάδος απευθυνόμαστε προς την εξοχότητά σας αυτή την κρίσιμη στιγμή, η οποία επιτάσσει να φανούμε όλοι αντάξιοι της εθνικότητας μας, της πατρίδας μας, της ιστορίας και των Μεγάλων ανδρών που θυσιάστηκαν για αυτόν τον τόπο, που εμείς σήμερα ζούμε ελεύθεροι.

Η σημερινή Ελληνική Κυβέρνηση ήδη έχει κάνει το πρώτο βήμα για την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία ώστε να επιτρέψει στους κατοίκους του γειτονικού κρατιδίου να προσδιορίζονται και να ονομάζονται Μακεδόνες. Το όνομα, η γλώσσα, η εθνικότητα είναι στοιχείο του εαυτού μας, της υπόστασης μας, της ταυτότητας μας.

Εμείς δε ως Έλληνες ποντιακής καταγωγής δε νοούμεθα  να επιτρέψουμε να γίνει ένα τέτοιο αδίκημα ενάντια στη προσφυγομάνα Μακεδονία, που πρόσφερε στους προγόνους μας ένα δεύτερο σπίτι και μια ελπίδα ώστε να ξαναστήσουν τις ζωές τους. Η ιδιαίτερη πατρίδα μας προδόθηκε ήδη μια φορά. Για μας η Μακεδονία είναι η πατρίδα που γνωρίσαμε και μας ανέθρεψε. Το λιγότερο που της οφείλουμε είναι να εναντιωνόμαστε απέναντι σε κάθε είδους προδοσία εναντίον της.

Η συμφωνία την οποία προωθεί η κυβέρνηση μπορεί να μην εμπίπτει στη νομοτυπική μορφή του εγκλήματος που προβλέπει ο ποινικός κώδικας πλην όμως εμπίπτει εξ ολοκλήρου στην Εθνική και Ηθική υπόσταση της επαίσχυντης αυτής Εθνικοπροδοτικής πράξης.

Η μόνη ελπίδα πλέον είστε εσείς Εξοχότατε κ. Πρόεδρε, με ποιόν τρόπο θα κάνετε τούτο το γνωρίζετε εσείς καλύτερα. Θα ήταν δε αναίδεια εκ μέρους μας να σας τον υποδείξουμε εμείς.

Το χρέος μας είναι να σας υπενθυμίσουμε το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος το οποίο ορίζει ότι: O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα Εθνικά θέματα. Θεωρούμε πως κρισιμότερο Εθνικό θέμα, από αυτό, το οποίο αντιμετωπίζουμε τώρα δεν υπάρχει.

Ζητήστε να γίνει δημοψήφισμα για το τεράστιο αυτό εθνικό ζήτημα και αν η Κυβέρνηση αρνηθεί, παραιτηθείτε κε Πρόεδρε. Ο λαός των Σκοπίων θα ερωτηθεί αν δέχεται τη νέα του Συνταγματική Ονομασία. Η χώρα μας γέννησε τη Δημοκρατία, οφείλουμε τουλάχιστον να την προασπίσουμε και να δείξουμε ότι είμαστε άξιοι απόγονοι.

Δώστε στο λαό την ευκαιρία να πάρει αυτός την απόφαση που αφορά την ιστορία του Έθνους. Να γραφτεί στα βιβλία της νεότερης ιστορίας ότι εσείς δώσατε το λόγο στο λαό για ένα τόσο καίριο ζήτημα, και ότι ο λαός αποφάσισε. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες πολίτες, μαζί πρέπει να γράψουμε την ιστορία. Δε θέλουμε να γίνουμε συνένοχοι μιας τέτοιας μεγάλης προδοσίας.

                                                                

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας

 

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Γιάννης Παπαδόπουλος

(τηλ.: 6976954212)

Περιστέρα Πεΐδου

(τηλ.:6982413539)

 

Screenshot_4

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.