Η ΠΕΔ-ΚΜ χρηματοδότησε εξοπλισμό για τις ανάγκες της Παιδοχειρουργικής του Ιπποκράτειου

Η ΠΕΔ-ΚΜ Χρηματοδότησε εξοπλισμό για τις ανάγκες της  Παιδοχειρουργικής Κλινικής  του Ιπποκράτειου, καθώς και

για την πιστοποίηση συστήματος ποιότητας ISO 9001: 2015

Λ.Κυρίζογλου: «Στηρίζουμε και ενισχύουμε τις Δομές Υγείας σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία – Οι παρεμβάσεις που γίνονται έχουν άμεση ανταπόδοση και ωφέλεια στους πολίτες»

 

Το κοινωνικό της πρόσωπο στο χώρο της υγείας έδειξε για άλλη μια φορά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), με την απόφαση της να ενισχύσει οικονομικά τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων (ΜΕΘ) του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ΜΕΘ Παίδων είναι η μοναδική μονάδα εντατικής θεραπείας για παιδιά σε όλο τον βορειοελλαδικό χώρο, το Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ, διέθεσε κονδύλια, τα οποία αξιοποιήθηκαν για την προμήθεια εξοπλισμού της  Παιδοχειρουργικής Κλινικής  του Ιπποκράτειου, καθώς και για την πιστοποίηση συστήματος ποιότητας και αναβάθμιση εξοπλισμού της Μονάδας. Πρόκειται για το ISO 9001: 2015 σύστημα που είναι απολύτως απαραίτητο για την ομαλή συνέχιση και περαιτέρω αναβάθμιση της λειτουργίας της ΜΕΘ Παίδων και της προσφοράς των πολύτιμων υπηρεσιών της προς τα παιδιά, που αποτελούν το πλέον ευαίσθητο τμήμα του πληθυσμού.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε εχθες το πρωί στο αμφιθέατρο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, παρουσία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για την παρουσίαση του συστήματος ασφάλειας ISO, η διοίκηση του ιδρύματος, τίμησε τον πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ, κ. Κυρίζογλου για τη γενναιόδωρη προσφορά της, προκειμένου να ενισχυθεί ο αναγκαίος εξοπλισμός της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων. Στον πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ η Συντονίστρια Διευθύντρια ΜΕΘ Παίδων, Μαρία Μ. Σδούγκα, δώρισε έναν πίνακα ζωγραφικής που απεικονίζει ένα παιδί με μια κόκκινη σαϊτα. «Είναι ένα μικρό δείγμα της ευγνωμοσύνης μας για αυτά που προσφέρατε προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες της Μονάδας», είπε χαρακτηριστικά στον κ. Κυρίζογλου η διευθύντρια της ΜΕΘ, προσθέτοντας πως «εμείς είμαστε εδώ αθεράπευτα θεραπευτές και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τους μικρούς μπόμπιρες που φιλοξενούμε στη Μονάδα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, η Συντονίστρια Διευθύντρια ΜΕΘ Παίδων, Μαρία Μ. Σδούγκα, ο νέος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Νίτσας και ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Χατζηβρέττας.

Λ. Κυρίζογλου: «Παρεμβάσεις με άμεση ανταπόδοση και ωφέλεια στους πολίτες»

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της ΠΕΔ-ΚΜ να στηρίξει οικονομικά την προσπάθεια για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, καλύπτοντας βασικές ανάγκες, ο πρόεδρος του οργάνου κ. Λ. Κυρίζογλου, τόνισε ότι η ΠΕΔ-ΚΜ δείχνει για άλλη μια φορά, έμπρακτα, το κοινωνικό της πρόσωπο, για να γίνουν ακόμη περισσότερα πράγματα προς όφελος των πολιτών. «Η πολιτική μας είναι ξεκάθαρη. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας μας δεν διοργανώσαμε φαγοπότια, τραπέζια και ανώφελες και ανούσιες δράσεις, οι οποίες δεν έχουν καμία αξία και ουσία μπροστά στις παρεμβάσεις που γίνονται με άμεση ανταπόδοση και ωφέλεια στους πολίτες».

«Με ιδιαίτερη αγάπη» συνέχισε ο ίδιος, «ανταποκριθήκαμε και σε αυτό το αίτημα, βοηθώντας το Νοσοκομείο στην πιστοποίηση του συστήματος ποιότητας και με ιατροτεχνικό εξοπλισμό που είναι αναγκαίος για την ακόμη καλύτερη λειτουργία της Μονάδας. Σεβόμαστε την δουλειά που κάνετε και τρέφουμε μεγάλη εκτίμηση στο έργο σας. Και όπως  έλεγε ο Απόστολος Παύλος στο ωραιότερο ποίημα και στον ωραιότερο ορισμό στην προς Κορινθίους επιστολής περί αγάπης, ‘Η αγάπη πρέπει να εκδηλώνεται με πράξεις, γιατί αυτή που εξαντλείται στα λόγια είναι κενή περιεχομένου».

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ δεν παρέλειψε μάλιστα να  αναφερθεί και στο πολυσχιδές έργο που έχει αναπτύξει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων τα τελευταία χρόνια, στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής και κυρίως στο χώρο της Υγείας, όπως στην αναβάθμιση πολλών περιφερειακών Ιατρείων, ενισχύοντάς τα με ιατρικό εξοπλισμό. Ειδικότερα, όπως είπε, εξοπλίστηκαν τα Αγροτικά Ιατρεία Επταλόφου και Μουριών Κιλκίς και Μεταμόρφωσης του Δήμου Παιονίας, ενώ στην ίδια περιοχή η ΠΕΔ-ΚΜ ενίσχυσε οικονομικά τον οικείο Δήμο για την περιβαλλοντική αποκατάσταση της Ειδομένης, μετά την μεταφορά των προσφύγων σε δομές φιλοξενίας. Επίσης, είπε, πως η ΠΕΔ-ΚΜ διέθεσε κονδύλια για την αγορά εξοπλισμού των νοσοκομείων Ιπποκράτειο, Θεαγένειο, Αγίου Παύλου, «Γ. Γεννηματά» και Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, ενώ ενίσχυσε με ιατρικό εξοπλισμό τα Αγροτικά Ιατρεία στο Δήμο Αριδαίας, Μουδανιών Χαλκιδικής, Προμάχων στο Δήμο Αλμωπίας του νομού Πέλλας και στο Δήμο Σιντικής του νομού Σερρών.

Αναφέρθηκε ακόμη και στις σημαντικότερες δράσεις που ανέπτυξε η ΠΕΔ-ΚΜ, στον τομέα του πολιτισμού, όπως το ντοκιμαντέρ «Μούσα Πολύτροπος – Αρχαία θέατρα της Μακεδονίας», που εστάλη σε όλα τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας, τη συντήρηση του Πολιτιστικού Κέντρου στη Δημοτική Κοινότητα Εμμανουήλ Παππά στις Σέρρες, την οικονομική στήριξη της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, καθώς και την προσπάθεια συντήρησης της ιστορικής της βιβλιοθήκης, ενώ ενίσχυσε οικονομικά τον απανταχού ελληνισμό.

Η ΜΕΘ Παίδων πρωτοπορεί

Σπουδαίο νοσοκομειακό κύτταρο, χαρακτήρισε τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Νίτσας, λέγοντας πως πρωτοπορεί συνεχώς, δημιουργώντας μια καλή έξωθεν μαρτυρία.

Στα οφέλη που προκύπτουν για τη Μονάδα από την πιστοποίηση του συστήματος ποιότητας ISO, αναφέρθηκε η Διοικήτρια του Ιπποκρατείου, Β. Παπαχριστοδούλου, η οποία ευχαρίστησε θερμά τη ΠΕΔ-ΚΜ για τη γενναιόδωρη προσφορά της, τονίζοντας πως «η διοίκηση του νοσοκομείου στηρίζει κάθε προσπάθεια για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε». Από την πλευρά της η Παιδίατρος – Νεογνολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, Ελπίδα Χοχλιούρου – Λαζαρίδου αναφέρθηκε στο πολυσχιδές έργο της ΜΕΘ Παίδων, παρουσιάζοντας τους δείκτες ανάπτυξης, στον κλινικό, ιατρικό και επιστημονικό τομέα, καθώς και τον τομέα της εκπαίδευσης ιατρών και νοσηλευτών.

*Υπενθυμίζεται ότι Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», είναι η μοναδική μονάδα εντατικής θεραπείας για παιδιά σε όλο τον βορειοελλαδικό χώρο, διαθέτει οκτώ κλίνες και δέχεται παιδιά, ηλικίας από 35 ημερών έως 14 ετών, όχι μόνον από την Βόρειο Ελλάδα αλλά και όμορες χώρες, εφημερεύει δε καθημερινά και ανεξάρτητα από τις γενικές εφημερίες του Νοσοκομείου.

 
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.