Αρχική ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΜΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ Η πρώτη εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας» διοργανώνεται από το Συμβούλιο Νέων του Δήμου...

Η πρώτη εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας» διοργανώνεται από το Συμβούλιο Νέων του Δήμου Ωραιοκάστρου

Η πρώτη εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας» διοργανώνεται από το Συμβούλιο Νέων του Δήμου Ωραιοκάστρου

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου υποστηρίζει την πρώτη εκδήλωση-ημερίδα με τίτλο «Ημέρα Καριέρας» που διοργανώνει το Συμβούλιο Νέων του Δήμου Ωραιοκάστρου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024, στο 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου (Οδ. Ελύτη 19, Ωραιόκαστρο) από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η εκδήλωση αποτελεί ορόσημο δημιουργίας και καθοδήγησης, αλλά και ανάπτυξης για την νεολαία του τόπου. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με επαγγελματίες διαφόρων κλάδων, αλλά και να παρακολουθήσουν ομιλίες και εργαστήρια από ειδικούς του επαγγελματικού προσανατολισμού.
Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Κωνσταντίνος Κότιος από το «Labora», ένα φορέα που ειδικεύεται στον επαγγελματικό προσανατολισμό, με ένα σεμινάριο με αποδεδειγμένα μεγάλη επίδραση σε μαθητές, γονείς και φοιτητές. Το θέμα του σεμιναρίου είναι «Επαγγέλματα με μέλλον και αποδοτική μελέτη» και αναλαμβάνει να επεξηγήσει τα δεδομένα της σημερινής, αλλά και αυριανής αγοράς εργασίας και, παράλληλα, να δώσει χρήσιμες συμβουλές με διαδραστικό τρόπο για την αποδοτική μελέτη και την διαχείριση του χρόνου και των προτεραιοτήτων.
Το σεμινάριο ακολουθούν δύο workshops (εργαστήρια) που θα στελεχώσει η ομάδα του «Labora». Οι θεματικές που θα καλύψουν είναι:
1. Βιογραφικό και Linkedin: Ένας πλήρης οδηγός προετοιμασίας
2. Τα τρία βήματα για την αναζήτηση του κατάλληλου Μεταπτυχιακού.
Όπως τονίζουν τα μέλη του Συμβουλίου Νέων του Δήμου Ωραιοκάστρου «το Συμβούλιο έδωσε μια υπόσχεση, να δημιουργήσει και να προσφέρει στη νεολαία του τόπου. Ως νέοι βιώνουμε καθημερινά τις επιπτώσεις μιας χρόνιας παθογένειας, αυτής της έλλειψης σωστού επαγγελματικού προσανατολισμού. Για αυτό ξεκινάμε τη νέα χρονιά, με αυτήν την ημερίδα φτιαγμένη από νέους για τους νέους! Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους νέους να εξερευνήσουν τις επαγγελματικές τους επιλογές, ενώ δημιουργούν χρήσιμες επαφές και δικτυώνονται με τους επαγγελματίες της περιοχής τους. Μέσω του σεμιναρίου και των workshops, μια ομάδα ειδικών με πολυετή εμπειρία στο χώρο, θα συμβουλέψει και θα καθοδηγήσει τους νέους στα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας, αλλά και στο επόμενο στάδιο της εκπαίδευσης τους».
☑ Την εκδήλωση υποστηρίζουν ο Δήμος Ωραιοκάστρου, η «Labora» Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Καριέρας, ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου και η «United Societies of Balkans».
Μπορεί να είναι doodle κείμενο
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

oraiokastro 24 Η ενημέρωση δεν έχει ώρα