Η Ρώσικη βεντέτα του Ωραιοκάστρου

Τις… ρίζες της στη Ρωσία είχε η δολοφονία ενός ομογενούς στα τέλη Αυγούστου του 2007 στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. Τότε δύο άτομα είχαν στήσει ενέδρα στο θύμα στο προαύλιο του σπιτιού του και αφού τον γάζωσαν με 25 σφαίρες πέταξαν το όπλο σε γειτονικό χωράφι και εξαφανίστηκαν. Οπως προέκυψε στη συνέχεια, το θύμα φέρεται να είχε εμπλοκή σε υποθέσεις λαθρεμπορίου τσιγάρων, ενώ στη Ρωσία είχε κατηγορηθεί για φόνο, αδίκημα για το οποίο είχε εκτίσει και ποινή. Οι αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής της ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαπίστωσαν κατά τη διάρκεια της έρευνας πως το έγκλημα στο Ωραιόκαστρο είχε οργανωθεί για λόγους αντεκδίκησης από τον ανιψιό του ατόμου που δολοφονήθηκε στη Ρωσία. Μάλιστα, ακόμη και η επιλογή των δύο ατόμων που θα αναλάμβαναν την εκτέλεση είχε συμβολικό χαρακτήρα, καθώς διαπιστώθηκε πως παλιά ήταν στην «ομάδα» του ομογενούς από το Ωραιόκαστρο. Τελικά, ο φερόμενος ως ηθικος αυτουργός συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι δύο εκτελεστές συνελήφθησαν αργότερα στη Ρωσία, από τις εκεί διωκτικές αρχές, για άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτομο που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ήταν αυτός που είχε συγκεντρώσει πληροφορίες για τα δρομολόγια και τα ωράρια του θύματος, ενώ ήταν αυτός που πήγε τους δύο «εκτελεστές» στο Ωραιόκαστρο και στη συνέχεια τους παρέλαβε αμέσως μόλις έφεραν σε πέρας την αποστολή τους.

agelioforos.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.