Θέλουν να κλείσουν καφετέριες του κέντρου της Θεσσαλονίκης

Στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας 22 καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο κέντρο της πόλης προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Η σχετική απόφαση πάρθηκε, χθες το μεσημέρι, από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για παραβάσεις κυρίως επιπλέον ανάπτυξης καρεκλών.
Πρόκειται για καταστήματα καφέ, μπαρ, εστιατόρια, αναψυκτήρια, ίντερνετ καφέ που βρίσκονται στην Αριστοτέλους, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού, στην Τσιμισκή, στη Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Αγίας Θεοδώρας, στη Νέα Παραλία, στη Μοναστηρίου, στη Λεωφόρο Νίκης, την Ερμού και σε άλλες, κυρίως κεντρικές οδούς της πόλης.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα αίματα άναψαν πολλές φορές μεταξύ της διοίκησης του δήμου και εκπροσώπων καταστηματαρχών.
«Σε περίοδο κρίσης θέλετε να κλείσετε όσα καταστήματα έμειναν. Εμείς δίνουμε ζωή στο κέντρο της πόλης», υποστήριζαν από την πλευρά τους οι καταστηματάρχες.
«Οφείλουμε να ακολουθήσουμε τον νόμο», ήταν η απάντηση του προέδρου της Επιτροπής Σπύρου Πέγκα.
«Μετά τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΠΟΙΖΩ θεωρώ οτι διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης με την αναποφασιστικότητα του και την έλλειψη ευθύνης του ρόλου που ανέλαβε όταν ψηφίστηκε από τους συμπολίτες μας, έβαλε απέναντι του το σύνολο των καταστηματαρχών αφου έβαλε λουκέτα στα καταστήματά τους. Η διοίκηση τους έκανε του αλατιού! Μην υπολογίζοντας ουτε κρίση ουτε προβλήματα ούτε βασικά τις δίκαιες ενστάσεις των επιχειρηματιών», τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Εντάξει και μέλος της Επιτροπής Σωκράτης Δημητριάδης.
Για το θέμα έστειλε επιστολή ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης για αναβολή του θέματος αφού το υγειονομικό το οποίο εισηγήθηκε την ανάκληση των αδειών κάνει μετακόμιση στο νέο κτήριο της περιφέρειας και δεν δύναται να διενεργήσει έλεγχους συμμόρφωσης ή μη.
Το προηγούμενο διάστημα η Διεύθυνση Υγιεινής είχε πραγματοποιήσει μπαράζ ελέγχων στα καταστήματα του κέντρου της πόλης. Στη συνέχεια διαβίβασε τις παραβάσεις στη Διεύθυνση Επιχειρηματία του δήμου Θεσσαλονίκης για να προχωρήσει στις ενέργειες για ανάκληση της άδειας.
Οι καταστηματάρχες πλέον έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδνονίας – Θράκης για ακύρωση της απόφασης της αρμόδιας Επιτροπής του δήμου.
Θεσσαλονίκη
πηγή

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.