Θέσεις εργασίας – Ζητούνται “μητέρες” για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Θέσεις εργασίας – Ζητούνται “μητέρες” για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Θέση Φροντιστή/Μητέρα

Απαραίτητες δεξιότητες που θα κριθούν κατά τη συνέντευξη:

  • Καλές δεξιότητες επικοινωνίας, ομαδικό πνεύμα, ευελιξία και προσαρμοστικότητα
  • Ικανότητα εργασίας υπό δύσκολες συνθήκες και σε καθεστώς πίεσης

Καθήκοντα:

  • Η φροντιστής θα απασχολείται στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Παιδικού Χωριού και θα υποστηρίζει την κατάλληλη λειτουργία του Σπιτιού, μέγιστης χωρητικότητας 6-8 παιδιών. Βασική του αρμοδιότητα θα είναι η παροχή καθημερινής φροντίδας στα παιδιά που διαμένουν στο Πλαίσιο φιλοξενίας και η εκτέλεση όλων των σχετικών καθηκόντων που της ανατίθενται προς τον σκοπό αυτό.
  • Αναλαμβάνει την καθαριότητα – επιμέλεια και τον έλεγχο του βασικού εξοπλισμού υγιεινής & καθαριότητας δωματίων και την οργάνωση γενικής καθαριότητας σε συνεργασία με τα παιδιά και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα της Δομής. Συνεργάζεται με το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους για να τηρείται ο χώρος καθαρός. Συνεργάζεται με το διαχειριστή για αγορά αγαθών ανάλογα με τις ανάγκες και τον διαχειριστικό οδηγό του προγράμματος. Αναλαμβάνει τη διανομή βασικών αγαθών στα δωμάτια. Ελέγχει τη διαθεσιμότητα των αγαθών (αποθήκη) και αναλαμβάνουν την καταγραφή τους. Ελέγχουν την κατάσταση των φαγητών και των χώρων αποθήκευσής τους και παραλαμβάνει τα γεύματα από την τροφοδοσία.
  • Στην ευθύνη των φροντιστών/ επιμελητών είναι η 24ωρη εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων προστασίας του χώρου και ασφαλείας των φιλοξενουμένων, η νυχτερινή φύλαξη τα σαββατοκύριακα και τις Αργίες. Σε περίπτωση κρίσης ή επείγοντος περιστατικού, μέλος/οι της βάρδια αναλαμβάνει/νουν τη διαχείριση του περιστατικού και την ταυτόχρονη ενημέρωση του μέλους του προσωπικού που είναι σε βάρδια ετοιμότητας και λαμβάνουν οδηγίες δράσης.
  •  Φροντίζει την σωματική υγιεινή των παιδιών. Επιμελείται τον ρουχισμό των παιδιών (διανομή, ανάγκες, καθαριότητα). Παρακολουθεί την καλή υγεία των παιδιών και ενημερώνει την Κοινωνική Υπηρεσία ή μεριμνά για τη συνοδεία σε ιατρούς, νοσοκομείο σε συνεργασία. Προμήθειες (συνεργασία με τον διοικητικό) και χορήγηση ιατροφαρμακευτικής αγωγής κατόπιν υποδείξεων του γιατρού, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να τηρεί το φάκελο/βιβλίο φαρμακευτικής αγωγής της δομής.
  •  Αναλαμβάνει την προετοιμασία βραδινού ύπνου και φύλαξη/ επιστασία κατά τις βραδινές ώρες.
  • Προετοιμάζει και σερβίρει τα γεύματα στις προκαθορισμένες ώρες. Τακτοποιεί και επιμελείται την καθαριότητα του χώρου φαγητού, της κουζίνας και το πλύσιμο των σκευών. Προετοιμάζει το σχολικό γεύμα. Είναι υπεύθυνη για την καθαριότητα και τη φροντίδα της υγιεινής των οικιακών σκευών και του χώρου της κουζίνας κατά τη διάρκεια της χρήσης του στο εργασιακό τους ωράριο.
  • Αναλαμβάνει την πρωινή προετοιμασία, το ξύπνημα, την επιμέλεια φαγητού και συνοδεία των παιδιών (αν κριθεί απαραίτητο) προς και από το σχολείο.
  •  Αναλαμβάνει δράσεις δημιουργικού χαρακτήρα με τους φιλοξενούμενους, σε συνεργασία και με το επιστημονικό προσωπικό ή μόνοι τους. Υποστηρίζει το σχολικό διάβασμα. Υποστηρίζει εκπαιδευτικές και εξωσχολικές δραστηριότητες ψυχαγωγίας.
  •  Σε συνεργασία με την υπόλοιπη ομάδα προσωπικού, σχεδιάζουν, οργανώνουν και συμμετέχουν σε δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινότητας.
  • Συνεισφέρει στη ζωή, το περιβάλλον, και τις διαδικασίες λειτουργίας του χώρου για τη δημιουργία κοινωνικής και κοινοτικής υποστηρικτικής ατμόσφαιρας, συνεργαζόμενοι τόσο ατομικά όσο και ομαδικά με τους φιλοξενούμενους σε τυπικές και μη τυπικές συναντήσεις και δραστηριότητες.
  • Αναφέρεται στη Κοινωνική Υπηρεσία και τον Γενικό Διευθυντή.
  • Συμμετέχει υποχρεωτικά στις ομάδες προσωπικού, τις εποπτείες και στις εκπαιδεύσεις που κρίνει απαραίτητες το Πλαίσιο.

Ελληνικό Παιδικό Χωριό – Φίλυρο
2310 677556, 2310 678460 | Fax: 2310 678213
e-mail:  [email protected]

Γραφεία:
Κεραμοπούλου 11  (πλατεία Αγ.Σοφίας), 54110 Θεσσαλονίκη, Τ.Θ. 12159 Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 233033 | Fax: 2310 233802

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.