Θαλάσσια ρύπανση και συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Θαλάσσια ρύπανση και συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Θαλάσσια ρύπανση,  έκτασης περίπου τριακοσίων (300) τετραγωνικών μέτρων σε διάσπαρτες κηλίδες , εντοπίστηκε, πρωινές ώρες της 02-01-2021, στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Θεσσαλονίκης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκαν οι Πλοίαρχοι των πλοίων που βρίσκονταν πλαγιοδετημένα στην περιοχή καθώς και ο ΟΛΘ Α.Ε., ενώ από σκάφος ιδιωτικής εταιρείας συμβαλλόμενης με τον ΟΛΘ Α.Ε., πραγματοποιήθηκαν εργασίες απορρύπανσης με χρήση φράγματος και απορροφητικών υλικών, με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Επιπλέον, ελήφθησαν δείγματα από την περιοχή της ρύπανσης καθώς και από πλοία προκειμένου να αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.
Ακολούθως, μεσημβρινές ώρες χθες, διαπιστώθηκε ότι από εξαγωγή θαλάσσιου ύδατος ανοικτού συστήματος καθαρισμού καυσαερίων Φ/Γ πλοίου σημαίας Λιβερίας, υπήρχε εκροή και αναδύονταν ανά μικρά χρονικά διαστήματα μαύρες κηλίδες παράγωγων καύσεως.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Ά Μηχανικός του ανωτέρω πλοίου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.