Θα σταματήσουν τις σχολικές εκδρομές τα Τουριστικά Λεωφορεία

Θα σταματήσουν τις σχολικές εκδρομές τα Τουριστικά Λεωφορεία

Στην πλήρη αποχή τους από σχολικές εκδρομές προσανατολίζονται σωματεία ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, αλλά και….οδηγών, μετά το “κυνήγι μαγισσών” στο οποίο επιδίδεται η πολιτεία το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Τα ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ, συνομίλησαν με δεκάδες στελέχη του χώρου, εργοδότες και εργαζόμενους, οι οποίοι είναι εμφανέστατα αγανακτισμένοι από το πογκρόμ ελέγχων, για τους εξής λόγους:

– Τα λεωφορεία ελέγχονται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, πριν από την εκτέλεση ΚΑΘΕ εκδρομής. “Ποιός άλλος επαγγελματίας ελέγχεται τόσο συχνά”, αναρωτιέται παλιός ιδιοκτήτης τουριστικού λεωφορείου. “Φυσικά και είναι ευπρόσδεκτοι οι έλεγχοι, πρώτοι εμείς θέλουμε να αισθάνονται ασφαλείς οι Διευθυντές των σχολείων και οι γονείς, μόνο που δεν ξέρουν τί ακριβώς ελέγχει η Τροχαία. Να σας εξηγήσω λοιπόν, τί αντιμετωπίζει ο οδηγός και ο ιδιοκτήτης: Το παρμπρίζ του λεωφορείου έχει ένα ράγισμα ενός εκατοστού, που δύσκολα φαίνεται με το μάτι. Η Τροχαία κόβει το δρομολόγιο, αν και το ράγισμα, δεν μπορεί τεχνικά, να προκαλέσει πρόβλημα στον αιώνα τον άπαντα. Πρόσφατα, η Τροχαία έκοψε εκδρομή λεωφορείου μας, θεωρώντας ότι τα ελαστικά έληξαν“, αν και δεν υπάρχει καμία νομοθεσία για το χρόνο διάρκειας, τα ελαστικά επιθεωρήθηκαν από το ΚΤΕΟ, συνοδεύονται από εγγύηση του κατασκευαστή και πρακτικά είναι μια χαρά. Οι τροχονόμοι όμως γίνονται μηχανικοί και ειδικοί ελαστικών!”

“ΤΡΟΧΑΙΑ: Ελάτε εσείς” !

– Μια νέα …μόδα είναι η κλήση των λεωφορείων για έλεγχο στις εγκαταστάσεις της Τροχαίας !!! Πέρα από το νομικό ζήτημα, εαν έχει δικαιοδοσία η Τροχαία να καλεί τα λεωφορεία για έλεγχο στις δικές της εγκαταστάσεις (!), υπάρχουν πρακτικά ζητήματα:

Πώς είναι δυνατόν να έχει ένα λεωφορείο εκδρομή π.χ. από σχολείο στην Καλαμαριά και η Τροχαία να του λέει “δεν θα έρθουμε εμείς, δεν έχουμε περιπολικό, θα έρθεις εσύ” !!! Αυτό σημαίνει πρόσθετο κόστος σε ώρες οδήγησης , πρόσθετο κόστος καυσίμων και κυρίως, καθυστέρηση στην εκτέλεση της εκδρομής και το ακόμη χειρότερο , πολλές φορές κοκκινίζει την κάρτα ταχογράφου, καθώς ο οδηγός πρέπει να ξεκινήσει 2 ώρες νωρίτερα ! Παράνοια !

“Μας φέρονται σαν ζώα οι Τροχονόμοι, έχουν ξεφύγει !”

Οδηγοί καταγγέλουν στα ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ, ότι η συμπεριφορά των Τροχονόμων, είναι εξοργιστική. Τους μιλούν ιδιαίτερα υποτιμητικά, λες και πρόκειται για εγκληματίες, όταν όλοι είναι σκληρά εργαζόμενοι οικογενειάρχες.

 

“H μεταφορά πρέπει να πληρώνεται, δεν γίνονται εκδρομές με 50 και 100 ευρω”

Κάτω απ΄αυτές τις συνθήκες, το κόστος εκτέλεσης των εκδρομών, έχει διπλασιαστεί! Όχι μόνο από τα προφανή (καύσιμο, αύξηση μισθοδοσίας οδηγού κ.λπ.), αλλά από το διπλασιασμό των ασφαλίστρων, που πληρώνει ο ιδιοκτήτης του τουριστικού λεωφορείου. Οι ασφαλιστικές εταιρείες ζητούν πλέον πολύ περισσότερα χρήματα για να ασφαλίσουν το τουριστικό λεωφορείο.

Αλλά, δεν φτάνουν αυτά τα προβλήματα, προσφάτως προέκυψε κι άλλο πρόβλημα: κάποιοι ξέθαψαν μια νομοθεσία του 2003, στην οποία θέτονται ειδικοί κανόνες για παιδικά καθίσματα. Η Υπουργική Απόφαση, απαιτεί ειδικά καθίσματα τύπου Recaro, πράγμα που σημαίνει ότι , για να εκτελεστεί νόμιμα μια σχολική εκδρομή, ο λεωφορειούχος θα πρέπει να ξηλώσει κανονικά καθίσματα και να προσθέσει τα “παιδικά”! Και πώς θα εκτελέσει την επόμενη ημέρα κανονική εκδρομή ενηλίκων;

Θα βάζει και θα βγάζει καθίσματα κάθε μέρα; Κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η αλλαγή καθισμάτων σε ένα λεωφορείο δεν γίνεται κάθε μέρα ! Το τουριστικό λεωφορείο δεν κάνει μόνο σχολικές εκδρομές, για να διαρρυθμιστεί ειδικά γι αυτές!

Εργασιακό άγχος

Οι σχολικές εκδρομές λοιπόν, έχουν γίνει βασανιστήριο για τον οδηγό δημιουργώντας του τεράστιο εργασιακό άγχος και εφιάλτης για τον ιδιοκτήτη και πολύ σύντομα, αν η πολιτεία συνεχίσει το ίδιο “βιολί”, οι τουριστικοί θα αρνούνται πλήρως κάθε σχέση με σχολείο !

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.