Θερμαινόμενοι χώροι στο ΥΜΑΘ και στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος

Με δυο τουλάχιστον χώρους για τους αστέγους και όσους έχουν ανάγκη απαντούν οι αρχές της πόλης στη σφοδρή κακοκαιρία. Τόσο το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όσο και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισαν να δώσουν στο κοινό θερμαινόμενους χώρους.

Πιο συγκεκριμένα απόφαση με την οποία από σήμερα θα είναι διαθέσιμοι κλειστοί θερμαινόμενοι χώροι θα στο κτίριο του ΥΜΑΘ, στο Διοικητήριο, ώστε να παρασχεθεί προσωρινή φιλοξενία σε όσους το έχουν ανάγκη, έλαβε η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου.

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση, οι χώροι αυτοί θα διατίθενται σε όσους τους έχουν ανάγκη, για όλο το χρονικό διάστημα που οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές.

Ανοιχτό το Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος

Από την πλευρά του απόφαση με την οποία θα παραμείνει ανοιχτό, για όσο διαρκούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, το Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για παροχή στέγης και τροφής σε όσους έχουν ανάγκη, εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, εάν αντιληφθούν κάποιον συμπολίτη σε δυσμενή θέση λόγω ψύχους, να τον κατευθύνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος», (Εθνικής Αμύνης 1) όπου θα παρέχονται τροφή υψηλής θερμιδικής αξίας, κουβέρτες και θερμαινόμενο καταφύγιο, καθώς και ζεστά ροφήματα.

Σημειώνεται ότι από το πρωί και υπό την επίβλεψη του συντονιστή του τομέα Κοινωνικής Συνοχής και Μεταναστατευτικού-Προσφυγικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χάρη Αηδονόπουλου, κλιμάκιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διέρχεται από τα στέκια αστέγων, ενημερώνοντας για την απόφαση του Περιφερειάρχη, ενώ ταυτόχρονα διανέμονται τρόφιμα και χυμοί.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.