Θεσσαλονίκη:Οξύμωρο αλλά πραγματικό Κόβουν δέντρα και οι φίλοι δάσους χαίρονται

Θεσσαλονίκη:Οξύμωρο αλλά πραγματικό Κόβουν δέντρα και οι φίλοι δάσους χαίρονται

Ο σύλλογος εθελοντών φίλοι δάσους με έδρα το Δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης χάρηκε πραγματικά  με το κόψιμο των δέντρων στο άλσος  Μετεώρων – Πολίχνης! Οξύμωρο και παράλογο αλλά  λογικό,αφού τα δέντρα έχουν προσβληθεί απο το φλοιφάγο έντομο που απειλεί όλο τον δασικό όγκο.

Διαβάστε αναλυτικά την χαρμόσυνη ανακοίνωση τους:

 

Το καλύτερο νέο του καλοκαιριού..Aπίστευτο..μας κόβουν τα δέντρα και εμείς χαιρόμαστε!!!
Ακούγεται παράδοξο άλλα ισχύει..δεν θα περίμεναν ποτέ οι Φίλοι του Δάσους,ένας από τους πιο ενεργούς περιβαλλοντικούς συλλόγους της χώρας,να χαιρότανε με ένα τέτοιο νέο..
Με ένα καλά συντονισμένο σχεδιασμό,τα δέντρα ελέγχθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Παύλου Μελά, ειδικούς εντομολόγους και το δασαρχείο και όπως προβλεπόταν απομακρύνθηκαν περίπου 60 προσβεβλημένα δέντρα, κυρίως πεύκα από το δασύλλιο μας.
Για κάποιους που μεγάλωσαν στο Άλσος Μετεώρων-Πολίχνης το θέαμα αρχικά ήταν τρομακτικά οδυνηρό..όμως όλοι ξέρουμε ότι αυτή η ενέργεια θα διασώσει το υπόλοιπο δάσος.
Οφείλουμε συγχαρητήρια στους υπευθύνους και αναμένουμε και τις υπόλοιπες περιβαλλοντικές παρεμβάσεις για αυτο το στολίδι του τόπου μας.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.