Θεσσαλονίκη: Ένταση και χημικά στην επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης terra incognita (ΒΙΝΤΕΟ) – 29 συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Ένταση και χημικά στην επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης terra incognita (ΒΙΝΤΕΟ) – 29 συλλήψεις

Επιχείρηση εκκένωσης σε κτήριο του ΑΠΘ επί της οδού Τάσκου Παπαγεωργίου, το οποίο είχαν ανακαταλάβει το πρωί μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησε πριν από λίγο η ΕΛ.ΑΣ.

Το κτήριο τελούσε υπό κατάληψη από το 2004 και είχε εκκενωθεί τον Αύγουστο του 2020, ύστερα από σχετική επέμβαση της Αστυνομίας. Η ανακατάληψη του κτηρίου από τους αντιεξουσιαστές έγινε σήμερα το πρωί σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και εκκένωσαν εκ νέου τον χώρο, ενώ μετά από την ένταση που επικράτησε προχώρησαν σε πάνω από 20 προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν μπροστά την είσοδο του κτηρίου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: 

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας όταν ομάδα ατόμων εισήλθε σήμερα (04 Ιανουαρίου 2023), σε κτήριο ιδιοκτησίας Α.Π.Θ. στη συμβολή των οδών Τάσκου Παπαγεωργίου και Ολύμπου (Terra Incognita) προσπαθώντας να το ανακαταλάβει.

Πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά την οποία συνελήφθησαν είκοσι εννέα (29) άτομα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Άμεσης Δράσης και Τροχαίας Θεσσαλονίκης καθώς και της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος.

Προανάκριση διενεργούν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.