Θεσσαλονίκη: Αραβόφωνοι επιτέθηκαν άγρια σε Κινέζους,βίντεο Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους

Αραβόφωνοι επιτέθηκαν άγρια σε Κινέζους επιχειρηματίες για να τους ληστέψουν Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους

Πρωτοφανείς σκηνές βίας σημειώθηκαν έξω από εστιατόριο, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στην οδό Μοναστηρίου, όταν νεαροί Αλγερινοί και Σύροι έστησαν ενέδρα σε Κινέζους επιχειρηματίες.

Η ομάδα των νεαρών αραβόφωνων προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα και κινητά τηλέφωνα από τους Κινέζους, οι οποίοι προέβαλαν αντίσταση και ακολούθησε συμπλοκή, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο και να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Όπως φαίνεται στο βίντεο  η ομάδα των αραβόφωνων έχοντας στην κατοχή της λοστούς που ξήλωσαν από το διπλανό εργοτάξιο του μετρό, στιλέτα και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, εξαπέλυσαν άγρια επίθεση στους Κινέζους που προσπαθούσαν μάταια να προστατευθούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας από τους Ασιάτες επιχειρηματίες δέχθηκε σφοδρά χτυπήματα από σιδηρολοστό στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να μείνει αιμόφυρτος στο οδόστρωμα έχοντας κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο εκτυλίχθηκε για αρκετά λεπτά, στη διάρκεια των οποίων οι νεαροί Αλγερινοί και Σύροι δρούσαν ανεξέλεγκτα, μέχρι που έφθασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις συλλαμβάνοντας πέντε εξ αυτών. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν πέντε Κινέζοι, ο ένας εκ των οποίων φέρει βαριά τραύματα και συνεχίζει να νοσηλεύεται μέχρι σήμερα στο ΑΧΕΠΑ.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Οι κάτοικοι της περιοχής, στην οποία παρατηρείται έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα από αλλοδαπούς, αναφέρουν ότι το βίαιο περιστατικό της περασμένης Κυριακής αποτελεί ακόμα μία απόδειξη ότι η περιοχή οδεύει προς γκετοποίηση, λόγω της μαζικής παρουσίας ομάδων νεαρών Αράβων.

«Επιλέγουν να κάθονται σε συγκεκριμένα καταστήματα επί της Μοναστηρίου, που είναι τα στέκια τους. Λαμβάνουν συσσίτιο από ξένες ΜΚΟ που έρχονται στην περιοχή, ενώ συνεχώς επιχειρούν μικροκλοπές», αναφέρει στη Voria κάτοικος της περιοχής.

Δεν είναι λίγες δε οι φορές που γίνονται καβγάδες μεταξύ των νεαρών αραβόφωνων που προέρχονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία από την Αλγερία, ενώ υπάρχουν και Σύροι πρόσφυγες, καθώς και ελάχιστοι Μαροκινοί.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι μικροκλοπές από καταστήματα, τόσο Ελλήνων όσο και Κινέζων επιχειρηματιών είναι καθημερινό φαινόμενο. Το περιστατικό της περασμένης Κυριακής μάλιστα είχε επαναληφθεί προ 20ημέρου με μικρότερη ένταση, όταν και πάλι νεαροί μετανάστες επιτέθηκαν σε Κινέζους επιχειρηματίες για να τους πάρουν κινητά και χρήματα.

Έκκληση στην κινεζική πρεσβεία

Η κινεζική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, που είναι και η μεγαλύτερη στην Ελλάδα έχει γνώση του περιστατικού, καθώς δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες της περιοχής που έχουν πέσει θύματα κλοπής είτε στα καταστήματα τους,είτε στον δρόμο.

Ωστόσο, η ελλιπής αστυνόμευση στην περιοχή έχει οδηγήσει σε έξαρση του φαινομένου της μικροεγκληματικότητας, ενώ το προχθεσινό περιστατικό βίας έχει προκαλέσει ανησυχία, καθώς υπάρχουν συνεχή περιστατικά που προμηνύουν ότι η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει προς το χειρότερο.

Ήδη μαζεύονται υπογραφές μεταξύ των Κινέζων επιχειρηματιών ώστε να αποσταλλούν στην κινεζική πρεσβεία της Αθήνας, προκειμένου  να ασκηθεί πίεση στην επίσημη ελληνική πολιτεία και να αντιμετωπιστεί άμεσα το φαινόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, εκτός των Κινέζων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή στο εμπόριο ενδυμάτων, υποδημάτων και αξεσουάρ, έχουν ανοίξει και άλλα καταστήματα από αλλοδαπούς.

Υπήκοοι από το Πακιστάν έχουν ανοίξει εστιατόρια με κουζίνα της πατρίδας τους, απευθυνόμενοι σε ομοεθνείς αλλά και τουρίστες, ενώ υπάρχουν και κουρεία που απευθύνονται σε αλλοδαπούς που  βρίσκονται στην περιοχή.

voria.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.