Θεσσαλονίκη: Ασφυκτιά η ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου – Οκτώ κλίνες για όλη τη βόρεια Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ασφυκτιά η ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου – Οκτώ κλίνες για όλη τη βόρεια Ελλάδα

Ασφυκτιά η ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, υπό το βάρος των αυξημένων ιώσεων. Με μόλις οκτώ κλίνες, γιατροί και νοσηλευτές παλεύουν για να αντιμετωπίσουν περιστατικά από όλη τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τη Λάρισα.

Το τελευταίο διάστημα παιδιά από τη Βόρεια Ελλάδα αναγκάζονται να διακομισθούν αεροπορικώς στην Αθήνα, προκειμένου να νοσηλευτούν σε κλίνες ΜΕΘ Παίδων, ενώ σε κάποιες – ελάχιστες περιπτώσεις – οι γιατροί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν και κλίνες ΜΕΘ ενηλίκων σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας

Συνολικά, σ΄ ολόκληρη των χώρα λειτουργούν 55 κλίνες ΜΕΘ Παίδων.

Στην Αττική: 32 κλίνες, στη Θεσσαλονίκη: 8 κλίνες και 2 κλίνες ΜΕΘ Covid.

Στην Πάτρα: 5 κλίνες και 2 κλίνες ΜΕΘ Covid και στην Κρήτη: 5 κλίνες ΜΕΘ Παίδων και 1 κλίνη ΜΕΘ Covid.

Στη Βόρεια Ελλάδα ανάσα ανακούφισης αναμένεται να δώσει το πανεπιστημιακό παιδιατρικό νοσοκομείο, που θα κατασκευαστεί στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Το επόμενο βήμα είναι η αύξηση γιατρών, που θα πάρουν εξειδίκευση παιδοεντατικολογίας, προκειμένου να εξοπλιστούν τα νοσοκομεία και οι κλίνες, που θα προστεθούν.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.