Θεσσαλονίκη: Δημοτικοί Αστυνομικοί εντόπισαν την 11χρονη που είχε εξαφανιστεί Καθοριστικές οι κοινοποιήσεις του κόσμου

Θεσσαλονίκη: Δημοτικοί Αστυνομικοί εντόπισαν την 11χρονη που είχε εξαφανιστεί Καθοριστικές οι κοινοποιήσεις του κόσμου

Το απόγευμα στις 21.04.2020, κλήση δέχθηκε η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000» όπου και ενημερώθηκε το χαμόγελο του παιδιού για την εξαφάνιση 11χρονης από την Θεσσαλονίκη.
Άμεσα, ξεκίνησε η συνεργασία με τις Αρχές για την ενεργοποίηση του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων AMBER ALERT HELLAS,  ενώ ταυτόχρονα κινητοποιήθηκε η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής». Σε συνεργασία με την Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης έσπευσαν άμεσα στην περιοχή για την αναζήτηση της ανήλικης.

Λίγη ώρα μετά, η ανήλικη εντοπίστηκε από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, Κοντό Βασίλη και Διαμαντίδη Χαράλαμπο. Άμεσα, στο σημείο έσπευσε η Κινητή Ιατρική Μονάδα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όπου και εξέτασε το παιδί και εξακριβώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης έχει εκπαιδευτεί προσφάτως από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στα πλαίσια της ένταξης του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων AMBER ALERT HELLAS.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συγχαίρει την Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης για το πολύτιμο έργο της και ελπίζει ότι, με την σειρά τους, αντίστοιχοι Δήμοι θα ακολουθήσουν αυτό το λαμπρό παράδειγμα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στην 11χρονη και την οικογένειά της για την παροχή ψυχολογικής στήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.