Αρχική ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Θεσσαλονίκη: Εγκρίθηκε η αύξηση της αποζημίωσης για τα σχολικά δρομολόγια – Δήλωση...

Θεσσαλονίκη: Εγκρίθηκε η αύξηση της αποζημίωσης για τα σχολικά δρομολόγια – Δήλωση Κώστα Γιουτίκα

Θεσσαλονίκη: Εγκρίθηκε η αύξηση της αποζημίωσης για τα σχολικά δρομολόγια – Δήλωση Κώστα Γιουτίκα

Εγκρίθηκε από τα συναρμόδια Υπουργεία η αύξηση της ελάχιστης αποζημίωσης για τα σχολικά δρομολόγια στο Νομό Θεσσαλονίκης, κατόπιν σχετικού αιτήματος που είχε υποβάλει η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης.

Η θετική αυτή εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο για την ομαλή έναρξη της μεταφοράς 16.500 μαθητών, εκ των οποίων 1.200 είναι μαθητές ΑμεΑ, όλων των βαθμίδων από και προς τις σχολικές μονάδες του νομού με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Κώστα Γιουτίκα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας, σε δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση της διεκδίκησης:

«Με μεγάλη ικανοποίηση ενημερώθηκα ότι τα συναρμόδια Υπουργεία (Εσωτερικών, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού) αποδέχτηκαν και ενέκριναν την αύξηση του οικονομικού τιμήματος στην προβλεπόμενη ελάχιστη αποζημίωση για τη μεταφορά των μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης, στη βάση της πρότασης της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα ξεκινήσουν κανονικά τα σχολικά δρομολόγια για τη μεταφορά 16.500 μαθητών, μεταξύ των οποίων και 1.200 μαθητών ΑΜΕΑ, όλων των βαθμίδων από και προς τα σχολεία τους σε όλο το νομό. Επιμείναμε και τα καταφέραμε.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, για την άμεση κατανόηση της αδιέξοδης κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, την ταχεία ανταπόκρισή του και την προσωπική του συμβολή. Οφείλω επίσης να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Κώστα Γκιουλέκα, την ΠΕΔΚΜ και τους Δημάρχους της Θεσσαλονίκης για τη στήριξή τους.

Ευελπιστώ ότι η αναπροσαρμογή του ύψους της αποζημίωσης θα εκτιμηθεί με τη δέουσα ψυχραιμία από την πλευρά των λεωφορειούχων, ενόψει του τρίτου κατά σειρά διαγωνισμού που προκηρύσσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τις αμέσως επόμενες ημέρες».

Στα σκαριά ο 3ος διαγωνισμός

Μετά την έγκριση της αύξησης του τιμήματος, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ετοιμάζεται να προκηρύξει τις αμέσως επόμενες ημέρες τον τρίτο κατά σειρά διαγωνισμό, προσβλέποντας στην ανταπόκριση των λεωφορειούχων για την πλήρη κάλυψη των δρομολογίων.

vendo
oraiokastro 24 Η ενημέρωση δεν έχει ώρα