Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακό πρόγραμμα στη γιορτή των ΚΔΑΠ Νεάπολης

[ad_1]

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακό πρόγραμμα στη γιορτή των ΚΔΑΠ Νεάπολης

Ενθουσιασμός και χαρά κατέκλυσε το γεμάτο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο, στην γιορτή των ΚΔΑΠ Νεάπολης, όπου τα πολυπληθή τμήματα παρουσίασαν το έργο που γίνεται όλη τη χρονιά, με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη να αναφέρεται στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται από όλους τους εμπλεκόμενους που βασίζεται «στην αγάπη, την υποστήριξη και την συμμετοχή» των πολιτών.

«Δεν θα προδώσουμε την προσπάθεια αυτή όσα εμπόδια κι αν μας δημιουργούν, όσο πόλεμο κι αν δεχόμαστε από κάποιους που λένε ότι είναι εκπρόσωποι του λαού στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίοι αντί να στηρίζουν την προσπάθεια αυτή την υπονομεύουν», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης κατά τον χαιρετισμό του στους αθλητές και τους θεατές που κατέκλυσαν το Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης.

Το πρόγραμμα είχε παρουσιάσεις χορών, γυμναστικής και τεχνών αυτοάμυνας των τμημάτων των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης της ΚΕΥΝΣ, τα οποία εξακολουθούν να είναι πρώτα πανελληνίως σε αριθμό τμημάτων και παιδιών που το 90% εξ αυτών συμμετέχουν δωρεάν. Το κοινό καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης, που ευχαρίστησε όλους όσοι έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, και στάθηκε στους εργαζόμενους σε όλα τα ΚΔΑΠ «που καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για να προσφέρουν το καλύτερο για τα παιδιά μας, για το μέλλον μας». Να σημειωθεί ότι πάνω από πέντε χιλιάδες παιδιά σε όλο το δήμο Νεάπολης-Συκεών, φιλοξενούνται στα εκατοντάδες τμήματα των ΚΔΑΠ και στον αθλητισμό και στον πολιτισμό.

«Προχωράμε κι έχουμε την χαρά και την ικανοποίηση ότι τα καταφέρνουμε και μάλιστα πολύ καλά», τόνισε ο δήμαρχος κ. Δανιηλίδης επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα η μόρφωσή των παιδιών να περιλαμβάνει οπωσδήποτε δραστηριότητες στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, «μέσα από τις οποίες αποκτούν αξίες, αρχές, ιδανικά, κοινωνικότητα, συλλογικότητα, σεβασμό. Εφόδια απαραίτητα στη συνέχεια της ζωής τους, σε μια κατάσταση που όπως βλέπουμε είναι δύσκολη και τα παιδιά μας ίσως αντιμετωπίσουν ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες».

Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί και στις δυσκολίες του εγχειρήματος, που κρατούν όλους σε εγρήγορση. «Προσέχουμε αυτές τις δομές σαν τα μάτια μας και δίνουμε τον αγώνα ακόμα κι όταν κάποιοι στα υπουργεία έχουν κλειστά αυτιά και μάτια και δεν ενισχύουν, αλλά πολλές φορές υπονομεύουν την προσπάθειά μας για τα παιδιά του λαού του δήμου μας, όλων των πολιτών στην περιοχή μας που αξίζουν και δικαιούνται όλες αυτές τις δραστηριότητες», πρόσθεσε.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.