Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης – Εμπλεκόμενη και για υπόθεση αρπαγής

Εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε παράνομες μεταφορές – προωθήσεις αλλοδαπών, καθώς και σε υπόθεση αρπαγής

Για την υπόθεση συνελήφθησαν (13) άτομα, μεταξύ των οποίων και 20χρονος αλλοδαπός, που είχε το ρόλο ηγετικού στελέχους

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη του κυκλώματος εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 150.000 ευρώ

Η μεθοδική – επιστάμενη έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε παράνομες μεταφορές και προωθήσεις αλλοδαπών, εντός και εκτός της Χώρας, καθώς και σε υπόθεση αρπαγής δύο αλλοδαπών.

Σε οργανωμένη επιχείρηση, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες χθες (17-04-2021), σε τέσσερις οικίες στις περιοχές Ευόσμου, Μενεμένης και κέντρου Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν για την υπόθεση δεκατρείς (13) αλλοδαποί, ηλικίας από 19 έως 26 ετών, ως μέλη οργανωμένου κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και ο 20χρονος εγκέφαλος της οργάνωσης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, εκβίαση, σωματικές βλάβες, επικίνδυνη οδήγηση, παράνομη προώθηση αλλοδαπών & μεταφορά, καθώς και για παράνομη κατοχή εγγράφων τρίτου προσώπου.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από μέσα Μαρτίου έως και αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους, οι δράστες εμπλέκονται σε τρεις περιπτώσεις παράνομης προώθησης είκοσι δύο (22) αλλοδαπών και μεταφορά τους προς τα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν σε παράπηγμα στην περιοχή του Δενδροποτάμου, δύο αλλοδαποί ηλικίας 16 και 21 ετών, που οι δράστες κρατούσαν χωρίς τη θέλησή τους, με τη χρήση σωματικής βίας, απειλών κατά της ζωής τους, ενώ παράλληλα απαιτούσαν εκβιαστικά από συγγενικά τους πρόσωπα την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να τους απελευθερώσουν. Επιπρόσθετα, ο ένας εκ των παρανόμως παρακρατηθέντων, κατήγγειλε απόπειρα βιασμού σε βάρος του από μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρικά σίδερα – ξύλινα και πλαστικά κοντάρια, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες σε βάρος των απαχθέντων, (1) φορητός Η/Υ, πλήθος εγγράφων τρίτων προσώπων, καθώς και (5) πολυτελή οχήματα μεγάλου κυβισμού, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να πραγματοποιούν τις παράνομες μεταφορές – προωθήσεις των αλλοδαπών με μεγάλη ταχύτητα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.