Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση νεαρών που εμπλέκεται σε ένοπλες ληστείες

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση νεαρών που εμπλέκεται σε ένοπλες ληστείες

Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε καταστήματα και διαρρήξεις καταστημάτων, έθεσε η επισταμένη έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συλλαμβάνοντας τα πέντε μέλη της.

Πρόκειται για τρεις 19χρονους, 20χρονο και 18χρονο ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – συμμορία, ληστείες κατά συναυτουργία, διακεκριμένες κλοπές, παράβαση του Νόμου περί όπλων, καθώς και ψευδή καταγγελία σε βάρος ενός εκ των 19χρονων.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι από 09 Μαρτίου του τρέχοντος έτους συγκρότησαν εγκληματική συμμορία και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν συνολικά οκτώ (8) ένοπλες ληστείες σε καταστήματα καφέ, μίνι μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς επίσης και έξι (6) διαρρήξεις καταστημάτων και φαρμακείων, στις περιοχές Νεάπολης, Συκεών, Πυλαίας, Καλαμαριάς, Τούμπας και Δέλτα Θεσσαλονίκης.

Για την προσέγγιση και διαφυγή τους από τους τόπους τέλεσης των έκνομων ενεργειών τους χρησιμοποιούσαν    Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, οι τέσσερις εκ των οποίων έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.