Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν περίπτωση ληστείας, κλοπών και διαρρήξεων

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν περίπτωση ληστείας, κλοπών και διαρρήξεων

Πέραν της συστηματικής αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, με καθημερινούς ελέγχους και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με υποθέσεις ληστειών και κλοπών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες και να αποδοθούν τα αφαιρεθέντα στους νόμιμους κατόχους τους.

Στο πλαίσιο αυτό αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου σχημάτισαν δικογραφίες:

  • Σε βάρος 36χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, έθραυσε φινιστρίνι σταθμευμένου οχήματος σε κεντρική περιοχή της Θεσσαλονίκης και αφαίρεσε από το εσωτερικό δύο (2) τσάντες, οι οποίες περιείχαν πορτοφόλι με χρηματικό ποσό, καθώς και προσωπικά αντικείμενα.

  • Σε βάρος 30χρονου αλλοδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Φεβρουάριο του 2020, παραβίασε κλειδαριά σταθμευμένου οχήματος στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης, και αφαίρεσε από το εσωτερικό ένα (1) τσαντάκι, το οποίο περιείχε τραπεζικές κάρτες, καθώς και προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.

  • Σε βάρος 19χρονου αλλοδαπού, διότι όπως προέκυψε μετά από έλεγχο, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, αφαίρεσε από κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ένα κινητό τηλέφωνο.

  • Σε βάρος 19χρονου αλλοδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Φεβρουάριο του 2020 από κοινού με έτερο συνεργό, αφαίρεσαν με την μέθοδο της απασχόλησης από ημεδαπό σε στάση λεωφορείων στο κέντρο την πόλης, ένα κινητό τηλέφωνο.

  • Σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, εισήλθε σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης μαζί με έτερο συνεργό, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ και αφαίρεσαν από 84χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη, χρηματικό ποσό.

  • Σε βάρος δύο 21χρονων αλλοδαπών, διότι όπως προέκυψε μετά από αστυνομική έρευνα, τον Αύγουστο του 2019 μαζί με έτερο συνεργό, αφαίρεσαν με την χρήση σωματικής βίας από 43χρονη ημεδαπή σε κεντρικό σημείο της πόλης, μία τσάντα, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως σχημάτισαν δικογραφίες:

  • Σε βάρος 2 ημεδαπών (άντρας – γυναίκα), ηλικίας 40 και 45 ετών αντίστοιχα διότι:

    • Τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, αφαίρεσαν από κοινού σε λαϊκή αγορά στην Χαριλάου, ένα κινητό τηλέφωνο από 61χρονη ημεδαπή.

    • Τον Φεβρουάριο του 2020, η 45χρονη αφαίρεσε από 83χρονη ημεδαπή σε λαϊκή αγορά της Χαριλάου, χρηματικό ποσό καθώς και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, η συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από την επ΄ αυτοφώρω σύλληψη δύο (2) μελών συμμορία, οι οποίοι ενέχονται σε περίπτωση ληστείας και διακεκριμένων κλοπών, οδήγησε στην εξιχνίαση ακόμη μίας περίπτωσης κλοπής.

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε, ο 25χρονος συλληφθείς, από κοινού με συνεργό τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, απογευματινές ώρες την (12-12-2020), παραβίασαν περίφραξη εταιρείας στην περιοχή της Ευκαρπίας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό αυτή,ς προσωπικά αντικείμενα καθώς και χρηματικό ποσό.

Οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση δραστών διαφόρων αδικημάτων.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.