Θεσσαλονίκη: Κατάφεραν να αποσπάσουν 90.000 ευρώ με το πρόσχημα εμπλοκής σε τροχαίο

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε τροχαίο ατύχημα Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο άτομα που απέσπασαν  περισσότερα από 90.000 ευρώ

 Εξιχνιάστηκαν έπειτα από την ενδελεχή και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Ανάληψης, περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε τροχαίο ατύχημα.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών ηλικίας 25 και 41 ετών (άντρας – γυναίκα αντίστοιχα), για το αδίκημα της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα, τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από Δεκέμβριο του 2018 έως Μάιο του 2019 στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, οι προαναφερόμενοι, ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι συγγενικά πρόσωπα ηλικιωμένων ατόμων ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα, διέπραξαν συνολικά επτά (7) περιπτώσεις απατών και μία (1) απόπειρα.

Χρησιμοποιώντας την παραπάνω μεθοδολογία κατάφεραν να αποσπάσουν  συνολικά το χρηματικό των (94.000) ευρώ, (30) χρυσές λίρες και (1) πεντόλιρο.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε επιπλέον παρόμοια αδικήματα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.