Περιστατικό επαναλοίμωξης από κορονοϊό στην Ελλάδα

Περιστατικό επαναλοίμωξης από κορονοϊό στην Ελλάδα

Περιστατικό επαναλοίμωξης από κορονοϊό ερευνούν οι επιστήμονες στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια γυναίκα, η οποία είχε βρεθεί θετική στον ιό στα τέλη Μαρτίου, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», απ’ όπου πήρε εξιτήριο στις 6 Απριλίου. Όπως μετέδωσε το Open εβδομάδες αργότερα, έπειτα από αδιαθεσία που ένιωσε πήγε ξανά στο νοσοκομείο και το Σάββατο βρέθηκε ξανά θετική στον κορονοϊό.

Σημειώνεται πως χτες, κατά την επίσημη ενημέρωση, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, εξέφρασε ανοιχτά τη διαφωνία του με τον ΠΟΥ που έχει επισημάνει ότι δεν είναι σίγουρη η ανοσία για όσους έχουν νοσήσει από κορονοϊό και υπάρχει κίνδυνος επαναλοίμωξης.

«Τις τελευταίες εβδομάδες ακούγονται δύο διφορούμενες απόψεις, μία από τον ΠΟΥ, που λέει ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα αντισώματα που αναπτύσσονται, προστατεύουν – εγώ δεν συμφωνώ με αυτή την τοποθέτηση – και μια δεύτερη, η οποία ακούγεται από επιστημονικές ομάδες εγνωσμένου κύρους, ότι με βάση την εμπειρία που έχουμε από τους κορονοϊούς, θα υπάρχει προστασία για τουλάχιστον ένα χρόνο. Με αυτή συντάσσομαι κι εγώ», ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Παράλληλα είχε δηλώσει πως τα περιστατικά «επαναλοίμωξης» που έχουν ακουστεί στη Νότια Κορέα «ενδεχομένως αφορούν κακή τεχνική στη λήψη των δειγμάτων, αλλά και μακρά παραμονή του ίδιου του υλικού του ιού χωρίς να μολύνει και να συνοδεύεται από μετάδοση του ιού στον οργανισμό ενός ανθρώπου». «Μάλλον δεν πρόκειται για επαναλοίμωξη», είχε δηλώσει.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.