Θεσσαλονίκη: «Λίγο φαΐ για τον δρόμο»- Μια βιωματική καλλιτεχνική δράση

Θεσσαλονίκη: «Λίγο φαΐ για τον δρόμο»-
Μια βιωματική καλλιτεχνική δράση

Βιωματική καλλιτεχνική δράση διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη με άξονα τον εκτοπισμό και τη δολοφονία των Εβραίων συμπολιτών στο Άουσβιτς. Πρόκειται για μια εμβύθιση δύο ωρών στη σκοτεινή ιστορία της πόλης.

Το βιωματικό project «Λίγο φαΐ για τον δρόμο», προσεγγίζει με ανατρεπτικό και συμπεριληπτικό τρόπο μία από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της πρόσφατης, σκοτεινής ιστορίας της Θεσσαλονίκης.

Η ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ και η Thessaloniki Walking tours ενώνουν τα κομμάτια της χαμένης ιστορίας και προσκαλούν τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης σε μια μοναδική, βιωματική διαδρομή που περιλαμβάνει τρεις σταθμούς:

Η βιωματική διαδρομή ξεκινά με μια περιπατητική αφήγηση στα δυτικά του κέντρου της πόλης από τη δημοσιογράφο Εύη Καρκίτη. Ακολουθεί επιβίβαση σε ένα λεωφορείο-χώρο μνήμης, το οποίο μεταφέρει από τον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό σε μια σκοτεινή βιομηχανική αποθήκη στα δυτικά της πόλης. Η αποθήκη είναι ο τρίτος και τελευταίος σταθμός της διαδρομής , η οποία ολοκληρώνεται με μια ξεχωριστή παράσταση, σε πρωτότυπο κείμενο του Κωνσταντίνου Μαυρόπουλου και σε σκηνοθεσία Χρήστου Παπαδημητρίου. Οι συμμετέχοντες στη δράση χρησιμοποιούν ατομικά ακουστικά.

ertnews.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.