Θεσσαλονίκη: Λύκος κατασπάραξε μικρό αδέσποτο σκυλάκι, βίντεο

Θεσσαλονίκη: Λύκος κατασπάραξε μικρό αδέσποτο σκυλάκι, βίντεο

Στο χωριό Μικρό Μοναστήρι του δήμου Χαλκηδόνος, στη Θεσσαλονίκη, λύκοι έχουν κατασπάραξει τις τελευταίες μέρες συνολικά οχτώ αδέσποτα σκυλάκια.

Τον «τρομο» έχει σπείρει στο χωριό Μικρό Μοναστήρι του δήμου Χαλκηδόνος, στη Θεσσαλονίκη η παρουσία λύκων ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι λύκοι μάλιστα, τριγυρνούν στο χωριό και μέχρι στιγμής, ψάχνοντας για τροφή έχουν κατασπαράξει αδέσποτα σκυλάκια.

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι καθώς οι εν λόγω επιθέσεις άγριων ζώων, αποτελούν πρωτόγνωρο φαινόμενο στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αναφορές ότι τα άγρια ζώα εμφανίστηκαν και στο γειτονικό χωριό Λουδίας.

Ο αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης Χαλκηδόνας, Γιάννης Μπατζαρακίδης μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για το περιστατικό και τις ευθύνες της πολιτείας.

«Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία αυξητική τάση στον πληθυσμό. Πριν από 2-3 χρόνια, εάν κάποιος έλεγε ότι έχει δει λύκο στα κτήματά του, θα τον κορόιδευαν. Σήμερα έχει αυξηθεί πάρα πολύ το φαινόμενο και τα βλέπουμε κάθε μέρα μπροστά μας, και είναι έντονη και ανησυχητική η παρουσία τους», ανέφερε αρχικά.

«Τα φαινόμενα είναι καθημερινά, έχουμε πάρα πολλές επιθέσεις σε κτηνοτροφικές μονάδες, όπου επιτίθενται σε οικόσιτα ζώα. Αυτό ενδεχομένως να οφείλεται στην αναζήτηση τροφής και ο λύκος είναι ένα άγριο ζώο που διανύει πολλά χιλιόμετρα για να βρει τροφή, και φτάσαμε σε αυτό το σημείο», σχολίασε ο κ. Μπατζαρακίδης.

«Μιλήσαμε με το Δασαρχείο και το Δασαρχείο μιλά με την οργάνωση «Αρκτούρος» προκειμένου να περισυλλέξουν κάποια ζώα και να τα μεταφέρουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Είναι κάτι πέρα από τις αρμοδιότητες του δήμου και οι αρμόδιοι στο υπουργείο πρέπει άμεσα να δουν το θέμα», κατέληξε.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.