Θεσσαλονίκη Μετρό : Απολύθηκε εργαζόμενος με εργατικό ατύχημα και νεογέννητο παιδί

Θεσσαλονίκη Μετρό : Απολύθηκε εργαζόμενος με εργατικό ατύχημα και νεογέννητο παιδί

Να ανακληθούν οι απολύσεις εργαζομένων στα εργοτάξια του Μετρό

«Αντί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων στα εργοτάξια του Μετρό Θεσσαλονίκης, η ανάδοχος κατασκευάστρια εταιρεία προχώρησε αιφνιδιαστικά χθες στις απολύσεις 4 εργαζομένων.

Ανάμεσα τους, εργαζόμενος που μόλις πριν από 10 ημέρες είχε εργατικό ατύχημα και εργαζόμενος με νεογέννητο παιδί.  Η αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο.

Το ότι οι απολύσεις έρχονται σε μία χρονική στιγμή που οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερες αμοιβές, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Ειδικά αυτή την περίοδο που οι εργασίες έχουν εντατικοποιηθεί και η έλλειψη προσωπικού είναι εμφανής,  δεν δικαιολογείται η ενέργεια της εταιρείας.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων που ζητούν την ανάκληση των απολύσεων και καλούμε την Αττικό Μετρό να τοποθετηθεί επιτέλους υπεύθυνα για τις εργασιακές συνθήκες στα εργοτάξια»

 

Χρήστος Γιαννούλης                                                                                                    Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία                               Αναπληρωτής Τομεάρχης Μεταφορών

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.