Θεσσαλονίκη: Μπουκάλι πλαστικό γάλακτος ηλικίας 37-50 ετών βρέθηκε σε παραλία 

Θεσσαλονίκη: Μπουκάλι πλαστικό γάλακτος ηλικίας 37-50 ετών βρέθηκε σε παραλία 

Αναμνήσεις ξυπνάει ένα ακόμα πλαστικό μπουκάλι που βρέθηκε κατά τη δράση καθαρισμού́ της παραλιάς έναντι του Ν.Α.Ο.Κ.Θ., η οποία πραγματοποιήθηκε από την ομάδα The Cleaningans το Σάββατο 5 Ιουνίου.

Αυτή́ τη φορά́ πρόκειται για ένα μπουκάλι της γνωστής γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ , το οποίο ξεβράστηκε πρόσφατα στη ακτή, καθώς σε αυτοψία στο συγκεκριμένο σημείο πριν  την εθελοντική́ δράση, δεν ήταν εκεί́.
Υστέρα από επικοινωνία της ομάδας με την γνωστή γαλακτοβιομηχανία, με σκοπό να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το μπουκάλι και την ηλικία του ενημερωθήκαν πως οι πρώτες πλαστικές φιάλες με γάλα κυκλοφόρησαν το 1971.
Παράλληλα το 1980-1984 αποσύρθηκαν και αντικαταστάθηκαν με συσκευασίες Tetrapack, χάρτινου τύπου, οι οποίες χρησιμοποιούνται έως και σήμερα σε συνδυασμό με ανακυκλώσιμα υλικά κάτι το οποίο είναι ελπιδοφόρο από την πλευρά των βιομηχανιών.
Άρα η ηλικία του μπουκαλιού κυμαίνεται μεταξύ 37-50 χρονών
Υπενθυμίζουμε πως στις 6 Μαΐου μέλη της ομάδας μας εντόπισαν στο Καραμπουρνάκι ένα παρόμοιο μπουκάλι μιας άλλης γαλακτοβιομηχανίας η οποία έχει κλείσει οριστικά.
Ένα ακόμα “αρχαίο εύρημα” που θα πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις για το μέλλον…
Η The Cleaningans ευχαριστεί τους ανθρώπους της Μεβγάλ για τις χρήσιμες πληροφορίες που έδωσαν τόσο για το μπουκάλι όσο και για τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες που έχουν ως εταιρεία καθώς και μια σειρά από δράσεις που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.