Θεσσαλονίκη: Νέα επίθεση σε ανήλικους σε Γυμνάσιο

Θεσσαλονίκη: Νέα επίθεση σε ανήλικους σε Γυμνάσιο

Νέα υπόθεση επίθεσης σε ανήλικους, από μαθητές που φοιτούν στο ίδιο Γυμνάσιο ήρθε στο φως, λίγες ώρες μετά τα μέτρα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τον σχολικό εκφοβισμό*. Όπως έγινε γνωστό πριν λίγο, πέντε ανήλικοι μαθητές συνελήφθησαν στα Πεύκα Θεσσαλονίκης για επίθεση σε άλλους ανήλικους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι της Τρίτης (9/4) περίπου στις 12μμ, στο 2ο Γυμνάσιο Πεύκων τρεις μαθητές της Α’ γυμνασίου δέχθηκαν επίθεση από άγνωστο αριθμό συμμαθητών τους, που φοιτούν στη Β΄ τάξη, στο ίδιο σχολείο.

Πέντε από τους δράστες, εκ των οποίων οι 4 είναι 13 ετών και ένας 14 ετών, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι προσέγγισαν τους μαθητές, τους περικύκλωσαν και ξεκίνησαν να τους χτυπούν με τα χέρια και τα πόδια τους, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν ελαφρά.

Αφορμή για το περιστατικό ήταν η διαφωνία που είχαν κατά τη διάρκεια ομαδικού αθλητικού παιχνιδιού στην αυλή του σχολείου. Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αφέθηκαν ελεύθεροι με ένταλμα εισαγγελέα.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων ατόμων που τυχόν συμμετείχαν στην επίθεση.

*Stop Bullying: Αναλυτικά τα μέτρα για την ενδοσχολική βία

  1. Η πενθήμερη αποβολή επανέρχεται στα σχολεία
  2. Επιστρέφει και ο διαχωρισμός των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες 40 – 75
  3. Θα ψηφιοποιηθεί το απουσιολόγιο, το βιβλίο ύλης και οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών έτσι ώστε να μπορούν οι γονείς να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο σχολείο
  4. Στις περιπτώσεις μαθητών, οι οποίοι έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές στο σχολείο τότε οι γονείς θα επιβαρύνονται οικονομικά για την κάλυψη του κόστους της επιδιόρθωσης.
  5. Οι μαθητές που θα «συλληφθούν » με κινητό στο σχολείο θα αντιμετωπίζουν ακόμα και την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.
  6. Θα τεθεί σε εφαμρογή ψηφιακή πλατφόρμα, όπου θα γίνονται οι καταγγελίες για περιστατικά bulling
ertnews.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.